Пиріг з картоплею і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Недорогий, простий, ситний і смачний пиріг з картоплею і цибулею хочу запропонувати вам на пробу. Якщо ви любите несолодке випічку з мінімумом турбот і інгредієнтів, запам'ятовуйте рецепт і повторіть.
Тісто можна приготувати на кефірі, сметані або кисляку. У начинку я рекомендую додавати трохи обсмажений цибулька, щоб він не давав зайвої вологи і не гірчить. Це відмінний варіант перекусу або доповнення до основної страви.
- Яйце - 1 штука
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки (приблизно)
- Вершкове масло - 50 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука (або 2 маленькі)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком

Зберіть відразу всі інгредієнти, які будуть потрібні.

У глибоку миску вбийте яйце, додайте сіль.

Викладіть розм'якшене вершкове масло, влийте кефір і додайте соду.

Невеликими порціями всипте борошно.

Цибулину очистіть, подрібніть і при бажанні обсмажте 3-4 хвилини.

Вимийте, очистіть і наріжте тонкими скибочками картопля.

Тісто має вийти середнім по консистенції між крутим і рідким.

Дно жароміцної форми змастіть маслом і викладіть половину тіста.

Викладіть картоплю, попередньо посоливши.

Розподіліть цибулю і за бажанням поперчіть за смаком.

Зверху викладіть другу половину тіста і відправте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.

Випікайте пиріг з картоплею і цибулею близько 35-40 хвилин до готовності і рум'яності.

Подавати до столу його краще теплим, доповнивши соусом.