Пиріг з картоплею і цибулею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже смачного і ситного пирога з начинкою з картоплі. Така випічка підійде не тільки для перекусу, але і може стати повноцінним обідом або вечерею для всієї родини.
Готується пиріг дуже просто і досить швидко. Тісто будемо використовувати рідке і довго вимішувати його не потрібно. Рецепт ідеально підійде і для пісних днів, адже випічка не тільки смачна, але і досить поживна - то, що потрібно тим, хто поститься! З начинкою можна експериментувати, тісто універсальне, підійде для будь-якого варіанту.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки(+ 1-2 додатково для обсмажування)
- Цукор - 1, 5 чайних ложки (ложка з гіркою)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Насипте борошно в глибоку миску. Додайте дріжджі і цукор.
Додайте теплу воду, рослинне масло і щіпку солі.
Перемішайте все до однорідного стану. Тісто має бути по густоті приблизно як на оладки. Накрийте його рушником і залиште для підйому в теплому місці.
Картопля очистіть і наріжте тонкими кружечками.
Відваріть картоплю в киплячій підсоленій воді протягом трьох хвилин.
Цибуля наріжте пір'ям або півкільцями і обсмажте до м'якості.
Дно форми для випічки застеліть пергаментом, змастіть дно і боки маслом і присипте борошном або манкою. Тісто на той час вже піднялося, візуально розділіть його на дві частини. Половину вилийте в форму.
Покладіть на тісто підготовлену картоплю, сіль і перець додайте за смаком.
Укрийте картопля цибулею.
Вилийте зверху тісто, намагаючись розподілити його рівномірно. Помістіть форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку і готуйте близько 45 хвилин.
Пиріг повинен добре підрум'янитися. Дайте йому охолонути прямо в формі, укривши рушником.
Пиріг з картоплею і цибулею готовий. Смачного!