Рецепт Хичін з картоплею і зеленою цибулею фото

Хичін з картоплею і зеленою цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто , Зелень
Пісні страви
На обід , На полуденок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ця страва Карачіївське кухні - одне з найулюбленіших не тільки корінних кавказців, але і тих, кому хоч раз вдалося покуштувати його будучи на Кавказі. За цим рецептом тісто виходить ніжним і рум'яним!

Опис приготування:

1. У чашу влити теплу воду, розтоплене слив. Олія, всипати сіль і цукор, перемішати.

2. Борошно змішати з дріжджами, додати в рідку суміш і замісити м'яке тісто. Накрити його плівкою або серветкою і відкласти на годину в тепле місце. За цей час тісто має збільшитися в об'ємі в два рази.

3. Тим часом можна зайнятися начинкою: картопля промити, очистити від шкірки, залити холодною водою і поставити на плиту на середній вогонь варитися.

4. Коли картопля відварити до готовності, зняти його з плити, злити рідину і розтовкти в пюре.

5. Сир натерти на крупній тертці, додати в пюре разом з сіллю, перемішати.

6. Зелену цибулю промити і нашаткувати дрібно. Додати цибулю в пюре і ретельно перемішати.

7. З цієї маси сформувати 4 кульки і залишити на тарілці остигати.

8. Тісто, що підійшло викласти на дошку, розділити на 4 частини і скачати кожну в кулю. Розміри кульок з тіста і начинки за розміром повинні збігатися.

9. Поставити нагріватися чавунну сковороду на повільний вогонь. Змащувати маслом не потрібно, ці хичіни прийнято пекти на сухій сковороді.

10. Беремо кульку тесту, присипаємо борошном і розгортаємо до діаметра 15 см.

11. У центр кола з тіста кладемо кульку з начинки, обертаємо начинку тестом, як мішечок, защипуємо так, щоб вийшов рівний шар. Надлишки тесту зрізаємо.

12. Одержаний кулька посипаємо борошном, обережно мне від центру до країв долонею, щоб розрівняти начинку, потім качалкою розгортаємо в коло діаметром 25-30 см.

13. Кладемо хичіни на гарячу сковороду і випікаємо під кришкою на повільному вогні з двох сторін до золотистої скоринки.

14. Виконати те ж саме з кульками тесту і начинки. Гарячі хичіни змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу. Таке блюдо можна їсти і зі сметаною і з слив. Маслом. Смачного!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Вода - 310 мілілітрів
  • Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки(1, 5 немає. L. В тісто, 0, 5 немає. L. В начинку)
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Картопля - 600 грам
  • Сир домашній - 150 грам
  • Зелена цибуля - 1 пучок (якщо пучок великий, то 1, якщо маленький - 2)
1. У чашу влити теплу воду, розтоплене слив. Олія, всипати сіль і цукор, перемішати.

2. Борошно змішати з дріжджами, додати в рідку суміш і замісити м'яке тісто. Накрити його плівкою або серветкою і відкласти на годину в тепле місце. За цей час тісто має збільшитися в об'ємі в два рази.

3. Тим часом можна зайнятися начинкою: картопля промити, очистити від шкірки, залити холодною водою і поставити на плиту на середній вогонь варитися.

4. Коли картопля відварити до готовності, зняти його з плити, злити рідину і розтовкти в пюре.

5. Сир натерти на крупній тертці, додати в пюре разом з сіллю, перемішати.

6. Зелену цибулю промити і нашаткувати дрібно. Додати цибулю в пюре і ретельно перемішати.

7. З цієї маси сформувати 4 кульки і залишити на тарілці остигати.

8. Тісто, що підійшло викласти на дошку, розділити на 4 частини і скачати кожну в кулю. Розміри кульок з тіста і начинки за розміром повинні збігатися.

9. Поставити нагріватися чавунну сковороду на повільний вогонь. Змащувати маслом не потрібно, ці хичіни прийнято пекти на сухій сковороді.

10. Беремо кульку тесту, присипаємо борошном і розгортаємо до діаметра 15 см.

11. У центр кола з тіста кладемо кульку з начинки, обертаємо начинку тестом, як мішечок, защипуємо так, щоб вийшов рівний шар. Надлишки тесту зрізаємо.

12. Одержаний кулька посипаємо борошном, обережно мне від центру до країв долонею, щоб розрівняти начинку, потім качалкою розгортаємо в коло діаметром 25-30 см.

13. Кладемо хичіни на гарячу сковороду і випікаємо під кришкою на повільному вогні з двох сторін до золотистої скоринки.

14. Виконати те ж саме з кульками тесту і начинки. Гарячі хичіни змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу. Таке блюдо можна їсти і зі сметаною і з слив. Маслом. Смачного!

Схожі рецепти