Пиріг з кабачків з сиром
(покроковий рецепт з фото)
У самий сезон кабачків просто гріх не готувати з цього овоча різні страви, легкі і в той же час дуже ситні. Сьогодні поділюся з вами рецептом, як приготувати пиріг з кабачків з сиром.
Це як раз той легке і ситне блюдо, яке можна взяти з собою на пікнік або на роботу. Такий пиріг буде відмінним перекусом або навіть вечерею! Пиріг з кабачків відмінно йде з бульйону і супами замість хліба. Обов'язково спробуйте, поки кабачки ще є на прилавках і в городі! Пиріг дійсно виходить дуже ніжним і соковитим, з яскравим вершково-сирним смаком. Якраз те, що потрібно для ранньої осені!
- Кабачки - 1 кілограм
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Борошно - 100 грам
- Сода, погашена оцтом - 1 Чайна ложка
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець духмяний мелений - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачок я заздалегідь промила і натерла на дрібній тертці, зліва на 10 хвилин. Після цього віджати зайвий сік.
Змішайте натертий кабачок з яйцями і борошном. Додайте сіль, гарненько розмішайте.
Введіть сметану і погашену соду, додайте перець за смаком. Твердий сир натріть на дрібній тертці і також додайте в кабачкової тісто.
Гарненько все перемішайте. Дно і стінки форми для запікання діаметром приблизно 25 см змастіть соняшниковою олією. Викладіть кабачкової тісто в форму і розрівняйте. Запікайте пиріг в духовці, розігрітій до 180 градусів, 50-60 хвилин. Форму ставте вище, щоб пиріг встиг пропектися і низ не згорів.
От і все, смачний закусочний пиріг готовий! Полийте його сметаною або майонезом, прикрасьте зеленню і подавайте!