Пиріг з цибулею і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Страви, які приготовлені з мінімальними зусиллями, це мій максимум протягом робочого тижня, щоб не перевантажувати себе. Поділюся смачним рецептом, як приготувати пиріг з цибулею і яйцем.
Основа пирога - це листкове тісто, а ось заповнити його можна чим завгодно. Ви можете використовувати будь-яку зелень, в тому числі сушені трави. Тісто можна зробити самостійно або купити готове, в цьому рецепті це не настільки важливо. Пиріг потрібно подавати тільки після охолодження, щоб начинка добре трималася, але зробити це буде складно, адже він так апетитно пахне на весь будинок.
- Яйця - 8 штук
- Бекон - 100 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Курячий жовток - 1 штука
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Листкове тісто - 400 грам
1
Розділити тісто 2 частини (одна більша за іншу). Більшу частину розкачати в пласт, який буде трохи більше вашої форми. Покладіть в неї тісто і сформуйте бортики.
2
Відваріть яйця і остудіть, потім нарубати невеликими кубиками. Вимийте і подрібніть зелену цибулю, наріжте невеликими шматочками бекон.
3
Викладіть нижнім шаром половину бекону, потім - половину зеленої цибулі, додайте всі яйця і посоліть їх трохи, потім - знову шар цибулі і бекону.
4
Розкачайте другий пласт тесту, покладіть його поверх начинки і закріпіть краю. Змішайте жовток з водою і змастіть верхівку. Гострим ножем зробіть глибокі надрізи.
5
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 45 хвилин. Готовий пиріг остудіть і нарізуйте шматочками.