Пиріг з чорниці
(покроковий рецепт з фото)
Привіт всім любителям солодкого! Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати пиріг з чорниці. Готується він досить просто, однак результат зуміє вас приємно здивувати. Приступимо
Такий пиріг є класичним. Він точно порадує членів вашої родини. Пиріг з чорницею просто прекрасно підходить до чаю і кави, а також іноді його можна використовувати в якості сніданку, щоб себе побалувати. Смак виходить кисло-солодкий, не нудотний. За бажанням замість кориці можна додати ваніль
- Чорниця - 6 склянок
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Борошно - 30 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 260 грам (для тіста )
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 225 грам
- Крем - 115 мілілітрів
1
Готуємо тісто. Для цього змішуємо цукор з сіллю і борошном, ретельно все перемішуємо, щоб маса вийшла однорідною.
2
Тепер нарізаємо на кубики розм'якшене вершкове масло і перетираємо його руками з сухими інгредієнтами. Додаємо сметану і гарненько все перемішуємо.
3
Перекладаємо тісто на поверхню з борошном, вимегіваем, формуємо тісто в кулю і відправляємо його в холодильник на 5-10 хвилин. Після закінчення цього часу дістаємо тісто, ділимо його на дві частини і розгортаємо його в пласти. Один викладаємо на форму для випікання.
4
В окремій ємності змішуємо цукор, борошно і корицю, потім додаємо чорницю. Викладаємо начинку на тісто, поливаємо лимонним соком. Накриваємо другим шаром тіста, в якому робимо надрізи. Змащуємо сумішшю яйця і молока і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 220 градусів, з 20 хвилин.
5
Коли пиріг стане золотистим, це буде свідчити про його готовності. Коли ви отримаєте пиріг з духовки, дайте йому відпочити протягом 2 годин. Пиріг з чорницею готовий, смачного!