Пиріг з брусницею з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Не так часто їм брусницю, тому захотілося зробити з неї який-небудь десерт до чаю. Розповім, як приготувати пиріг з брусницею з пісочного тіста. Пиріг простий, але разом з тим дуже смачний.
Пісочну основу роблю самостійно, проте, підійде і покупна. Для начинки змішую з маскарпоне з сиром, якщо не вдалося купити маскарпоне, використовуйте тільки сир або інший м'який сир. Брусницю можна використовувати свіжу або заморожену. Подавайте пиріг не відразу, зачекайте кілька хвилин.
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 225 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Житнє борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сир - 250 грам(«Маскарпоне»)
- Сир - 250 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Брусниця - 400 грам
1. У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло, додайте 125 грам цукрового піску і 1 яйце, гарненько все збийте. В іншій ємності змішайте обидва види борошна, розпушувач, введіть в миску до масла і цукру, замісіть тісто. Оберніть тісто плівкою і відправте на 30 хвилин в холодильник.
2. Дістаньте роз'ємну (будь-яку іншу) форму для випічки і викладіть в неї тісто, руками сформуйте корж і невеликі бортики.
3. Вимийте брусницю і відкиньте на друшляк, потім перекладіть в миску, додайте 100 грам цукру, залишилися яйця, маскарпоне, сир і ванільний цукор, перемішайте.
4. Викладіть начинку в форму з пісочним тістом і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 45-55 хвилин.
5. Дістаньте готовий пиріг з духовки і остудіть перед подачею на стіл. Смачного!