Рецепт Пиріг з брусницею з пісочного тіста фото

Пиріг з брусницею з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Сир , Пісочне тісто , Маскарпоне , Брусниця
Веганські страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Не так часто їм брусницю, тому захотілося зробити з неї який-небудь десерт до чаю. Розповім, як приготувати пиріг з брусницею з пісочного тіста. Пиріг простий, але разом з тим дуже смачний.

Опис приготування:

Пісочну основу роблю самостійно, проте, підійде і покупна. Для начинки змішую з маскарпоне з сиром, якщо не вдалося купити маскарпоне, використовуйте тільки сир або інший м'який сир. Брусницю можна використовувати свіжу або заморожену. Подавайте пиріг не відразу, зачекайте кілька хвилин.

  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 225 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Житнє борошно - 100 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сир - 250 грам(«Маскарпоне»)
  • Сир - 250 грам
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Брусниця - 400 грам
пиріг з брусницею з пісочного тіста - фото крок 1
1. У чашу міксера викладіть розм'якшене вершкове масло, додайте 125 грам цукрового піску і 1 яйце, гарненько все збийте. В іншій ємності змішайте обидва види борошна, розпушувач, введіть в миску до масла і цукру, замісіть тісто. Оберніть тісто плівкою і відправте на 30 хвилин в холодильник.
пиріг з брусницею з пісочного тіста - фото крок 2
2. Дістаньте роз'ємну (будь-яку іншу) форму для випічки і викладіть в неї тісто, руками сформуйте корж і невеликі бортики.
пиріг з брусницею з пісочного тіста - фото крок 3
3. Вимийте брусницю і відкиньте на друшляк, потім перекладіть в миску, додайте 100 грам цукру, залишилися яйця, маскарпоне, сир і ванільний цукор, перемішайте.
пиріг з брусницею з пісочного тіста - фото крок 4
4. Викладіть начинку в форму з пісочним тістом і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 45-55 хвилин.
пиріг з брусницею з пісочного тіста - фото крок 5
5. Дістаньте готовий пиріг з духовки і остудіть перед подачею на стіл. Смачного!

Схожі рецепти