Пиріг в духовці з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю всілякі пироги, часто роблю їх з солодкою, м'ясної або сирною начинкою. Поділюся рецептом одного з таких, як приготувати пиріг в духовці з начинкою, який роблю з індички і грибів.
Тісто для пирога купую вже готове, але, якщо є час, можна зробити його самостійно. Цього разу готую пиріг з ситної начинкою із залишків індички, обсмажених грибів, журавлинного соусу і м'ясного. Ви можете покласти всередину будь-яку начинку, в тому числі ягоди, фрукти, горіхи та інше.
- Листково-дріжджове тісто - 2 штуки (список)
- Гриби обсмажені - 200 грам
- Індичка - 1, 5 кілограма
- Журавлиний соус - 5 Ст. Ложок
- М'ясний соус - 5 Ст. Ложок
- Вершки - 1 Ст. Ложка
1
Розкачайте кожен лист тіста в пласт за формою для запікання (дивлячись яку використовуєте).
2
Викладіть один в форму і сформуйте бортики. На дно форми покладіть обсмажені на олії гриби і змастіть їх журавлинним соусом.
3
Поверх журавлинного соусу покладіть шматочки індички (відвареної або запеченої), змастіть рясно м'ясним соусом.
4
Другий лист тіста покладіть на пиріг, загорніть краю, щоб начинка не витікала. Змастіть верхівку столовою ложкою вершків і зробіть глибокі надрізи, щоб виходила пара.
5
Випікайте в розігрітій до 230 градусів духовці 10 хвилин, потім зменшите температуру до 175 градусів і випікайте ще 30-40 хвилин.
6
Перед подачею остудіть пиріг у формі 15 хвилин, потім акуратно дістаньте і остудіть на решітці, наріжте його шматочками.