Пиріг на воді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви задумали приготувати пісне блюдо, то придивіться до рецептом пирога на воді, смачний і ароматний, він обов'язково сподобається вашим близьким і вони будуть вам дуже вдячні.
Цей простий рецепт пирога на воді дуже легко втілити на своїй домашній кухні. Для його приготування використовуються самі звичайні інгредієнти, які зазвичай можна знайти у кожної господині. Для випічки використовується дріжджове тісто, але за спрощеним варіантом. Тому досить тридцяти хвилин, щоб можна було наповнювати пиріг начинкою. До того ж він дієтичний і зацікавить тих, хто звик рахувати калорії.
- Борошно - 4, 5 склянки
- Дріжджі - 11 грам
- Вода - 1, 5 склянки
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець - За смаком

1. У миску з підігрітою водою всипте сіль, цукор. Додайте дріжджі. Акуратно перемішайте. Дайте дріжджів розчинитися. Влийте рослинне масло. Всипте крохмаль і просіяне борошно. Накрийте рушником. Поставте в теплі на 25-30 хвилин.

2. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулю. Розігрійте рослинне масло на сковорідці. Всипте нарізану цибулю. Підсмажте, постійно розмішуючи. Додати сіль. Додайте перець за смаком. Після готовності, зніміть з вогню і остудіть цибулю.

3. Увімкніть на розігрів духовку. Розділити тісто 6 рівних частин. Розкачайте перший пласт дуже тонко.

4. Викладіть його в форму для запікання так, щоб краї тіста сформували бортики. Потім викладіть шар смаженої цибулі. Розкачайте наступний пласт. Покладіть його зверху. Слідом викладіть ще один шар начинки. Чергуючи, викладіть всі верстви.

5. Останній пласт розкачайте тонко. Покладіть поверх начинки і загніть по краях. При бажанні прикрасьте пиріг ліпленням з тіста. Змастіть поверхню рослинним маслом.

6. Поставте в розігріту до 190С форму на середню полицю. Випікайте 30 хвилин. Тепер, коли ви знаєте, як приготувати пиріг на воді, дістаньте його з духовки і почастуєте своїх близьких.