Пиріг на банановій борошні
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите нестандартні підходи до випічки, рекомендую спробувати цей дивно простий, але дуже цікавий рецепт. Насичений смак, приголомшливий аромат і максимум користі! раджу повторити.
Пшеничне борошно в випічці часто замінюють горіховою, наприклад. Я ж хочу показати абсолютно нестандартну ідею, як приготувати пиріг на банановій борошні. Її досить просто можна зробити вдома, так що всі інгредієнти доступні кожній господині. В пиріг можна додати не тільки яблука, але і груші, сливи або інші фрукти, які вам до душі. Час, вказане в рецепті, без урахування приготування борошна, її найкраще зробити заздалегідь.
- Бананова борошно - 1.3 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Яблуко - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1/2 чайних ложки
1. Насамперед покажу, як зробити в домашніх умовах бананове борошно. Очистіть банани, наріжте їх тонкими кружечками. Викладіть на деко, застелене пергаментом. Надішліть в духовку і сушіть 2-3 години при самій мінімальній температурі. Також зручно використовувати сушилку для овочів і фруктів. Влітку можна висушити на сонці.
2. Сушені банани подрібніть в чаші блендера в крихту. Усе, домашня борошно з бананів готова.
3. З'єднайте в глибокій мисці яйця з цукром, збийте. Додайте бананове борошно, рослинна олія, молоко, розпушувач, корицю.
4. Вилийте половину тіста в змащену маслом або застелену пергаментом форму. Розподіліть нарізані скибочками яблука.
5. Зверху вилийте тісто і відправте все в розігріту до 160 градусів духовку. Запікайте пиріг близько 45 хвилин до готовності.
6. Хвилин 5 остудіть у формі, потім ще хвилин 15 - на решітці.
Пиріг на банановій борошні з яблуками - це дуже смачно. Приємного чаювання!
Пиріг на банановій борошні з яблуками - це дуже смачно. Приємного чаювання!