Рецепт Пиріг на банановій борошні фото

Пиріг на банановій борошні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Банан
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Солодке, Пироги

Якщо ви любите нестандартні підходи до випічки, рекомендую спробувати цей дивно простий, але дуже цікавий рецепт. Насичений смак, приголомшливий аромат і максимум користі! раджу повторити.

Пшеничне борошно в випічці часто замінюють горіховою, наприклад. Я ж хочу показати абсолютно нестандартну ідею, як приготувати пиріг на банановій борошні. Її досить просто можна зробити вдома, так що всі інгредієнти доступні кожній господині. В пиріг можна додати не тільки яблука, але і груші, сливи або інші фрукти, які вам до душі. Час, вказане в рецепті, без урахування приготування борошна, її найкраще зробити заздалегідь.

  • Бананова борошно - 1.3 склянки
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Яблуко - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
пиріг на банановій борошні - фото крок 1
1. Насамперед покажу, як зробити в домашніх умовах бананове борошно. Очистіть банани, наріжте їх тонкими кружечками. Викладіть на деко, застелене пергаментом. Надішліть в духовку і сушіть 2-3 години при самій мінімальній температурі. Також зручно використовувати сушилку для овочів і фруктів. Влітку можна висушити на сонці.
пиріг на банановій борошні - фото крок 2
2. Сушені банани подрібніть в чаші блендера в крихту. Усе, домашня борошно з бананів готова.
пиріг на банановій борошні - фото крок 3
3. З'єднайте в глибокій мисці яйця з цукром, збийте. Додайте бананове борошно, рослинна олія, молоко, розпушувач, корицю.
пиріг на банановій борошні - фото крок 4
4. Вилийте половину тіста в змащену маслом або застелену пергаментом форму. Розподіліть нарізані скибочками яблука.
пиріг на банановій борошні - фото крок 5
5. Зверху вилийте тісто і відправте все в розігріту до 160 градусів духовку. Запікайте пиріг близько 45 хвилин до готовності.
пиріг на банановій борошні - фото крок 6
6. Хвилин 5 остудіть у формі, потім ще хвилин 15 - на решітці.
Пиріг на банановій борошні з яблуками - це дуже смачно. Приємного чаювання!

Схожі рецепти