Рецепт Пиріг на банановій борошні фото

Пиріг на банановій борошні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Банан
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите нестандартні підходи до випічки, рекомендую спробувати цей дивно простий, але дуже цікавий рецепт. Насичений смак, приголомшливий аромат і максимум користі! раджу повторити.

Опис приготування:

Пшеничне борошно в випічці часто замінюють горіховою, наприклад. Я ж хочу показати абсолютно нестандартну ідею, як приготувати пиріг на банановій борошні. Її досить просто можна зробити вдома, так що всі інгредієнти доступні кожній господині. В пиріг можна додати не тільки яблука, але і груші, сливи або інші фрукти, які вам до душі. Час, вказане в рецепті, без урахування приготування борошна, її найкраще зробити заздалегідь.

  • Бананова борошно - 1.3 склянки
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Рослинна олія - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Яблуко - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
пиріг на банановій борошні - фото крок 1
1. Насамперед покажу, як зробити в домашніх умовах бананове борошно. Очистіть банани, наріжте їх тонкими кружечками. Викладіть на деко, застелене пергаментом. Надішліть в духовку і сушіть 2-3 години при самій мінімальній температурі. Також зручно використовувати сушилку для овочів і фруктів. Влітку можна висушити на сонці.
пиріг на банановій борошні - фото крок 2
2. Сушені банани подрібніть в чаші блендера в крихту. Усе, домашня борошно з бананів готова.
пиріг на банановій борошні - фото крок 3
3. З'єднайте в глибокій мисці яйця з цукром, збийте. Додайте бананове борошно, рослинна олія, молоко, розпушувач, корицю.
пиріг на банановій борошні - фото крок 4
4. Вилийте половину тіста в змащену маслом або застелену пергаментом форму. Розподіліть нарізані скибочками яблука.
пиріг на банановій борошні - фото крок 5
5. Зверху вилийте тісто і відправте все в розігріту до 160 градусів духовку. Запікайте пиріг близько 45 хвилин до готовності.
пиріг на банановій борошні - фото крок 6
6. Хвилин 5 остудіть у формі, потім ще хвилин 15 - на решітці.
Пиріг на банановій борошні з яблуками - це дуже смачно. Приємного чаювання!

Схожі рецепти