Рецепт Підошва фото

Підошва
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , На сніданок , Масляна
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Підошва - чудове блюдо удмуртської національної кухні. Являє собою пишні млинці-млинці з кислого дріжджового тіста. Традиційно табанити подаються з зиретом - соусом з молока і яєць.

Опис приготування:

У кухні будь-якого народу завжди є кілька страв, які визначають його національне обличчя. Російські млинці і пироги, українські вареники і борщ, білоруські драники та багато інших страви. У удмуртської кухні також є страви, в однаковій мірі улюблені всіма. До них відносяться перепечи, жуко мільим, табань. Табань - удмуртское святкове хлібне блюдо у вигляді коржі з кислого тесту. Ці кислі коржі печуть з усіх видів борошна. Назва «табань» походить від удмуртського слова «таба» - «сковорода», так як на ній печуть табань. Хочу вас познайомити з рецептом і розповісти, як приготувати табанити - це дивно ситне блюдо!

  • Борошно - 275 грам(250 г - в табанити, 25 г - в зирет)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Дріжджі сухі - 5 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 0.5 L
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 50 грам(40 г - на змазування табанити, 10 г - в зирет)
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Куряче яйце - 1 штука
підошва - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
підошва - фото крок 2
У теплу воду додайте сухі дріжджі, цукор, рослинне масло і щіпку солі. Перемішайте.
підошва - фото крок 3
Поступово введіть просіяне борошно, постійно помішуючи. Накрийте тісто плівкою, залиште на кухні на 2-3 години бродити. Тісто вийде як рідка сметана.
підошва - фото крок 4
Під час бродіння тісто кілька разів перемішайте.
підошва - фото крок 5
На сильно розігріту сковороду налийте тісто завтовшки приблизно 3-4 мм. Табань підсмажте з 2-х сторін.
підошва - фото крок 6
Кожен табань обов'язково змастіть невеликим шматочком вершкового масла.
підошва - фото крок 7
Приготуйте зирет. Яйце збийте. У збите яйце додайте борошно і молоко. Збийте, потім нагрійте і доведіть до загустіння, постійно помішуючи.
підошва - фото крок 8
В готовий зирет додайте вершкове масло, щіпку солі. Перемішайте і остудіть.
підошва - фото крок 9
Вмочуйте гарячий табань в зирет і пробуйте.
підошва - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти