Підошва
(покроковий рецепт з фото)
Підошва - чудове блюдо удмуртської національної кухні. Являє собою пишні млинці-млинці з кислого дріжджового тіста. Традиційно табанити подаються з зиретом - соусом з молока і яєць.
У кухні будь-якого народу завжди є кілька страв, які визначають його національне обличчя. Російські млинці і пироги, українські вареники і борщ, білоруські драники та багато інших страви. У удмуртської кухні також є страви, в однаковій мірі улюблені всіма. До них відносяться перепечи, жуко мільим, табань. Табань - удмуртское святкове хлібне блюдо у вигляді коржі з кислого тесту. Ці кислі коржі печуть з усіх видів борошна. Назва «табань» походить від удмуртського слова «таба» - «сковорода», так як на ній печуть табань. Хочу вас познайомити з рецептом і розповісти, як приготувати табанити - це дивно ситне блюдо!
- Борошно - 275 грам(250 г - в табанити, 25 г - в зирет)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вода - 0.5 L
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам(40 г - на змазування табанити, 10 г - в зирет)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
У теплу воду додайте сухі дріжджі, цукор, рослинне масло і щіпку солі. Перемішайте.
Поступово введіть просіяне борошно, постійно помішуючи. Накрийте тісто плівкою, залиште на кухні на 2-3 години бродити. Тісто вийде як рідка сметана.
Під час бродіння тісто кілька разів перемішайте.
На сильно розігріту сковороду налийте тісто завтовшки приблизно 3-4 мм. Табань підсмажте з 2-х сторін.
Кожен табань обов'язково змастіть невеликим шматочком вершкового масла.
Приготуйте зирет. Яйце збийте. У збите яйце додайте борошно і молоко. Збийте, потім нагрійте і доведіть до загустіння, постійно помішуючи.
В готовий зирет додайте вершкове масло, щіпку солі. Перемішайте і остудіть.
Вмочуйте гарячий табань в зирет і пробуйте.
Смачного!