Піца своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашню випічку, то вам необхідно знати, як приготувати піцу своїми руками. Покажу вам вегетаріанський варіант зі свіжими овочами і сиром на дріжджовому тесті. Спробуйте!
Уважно поставтеся до приготування тіста і дайте йому настоятися потрібний час, тоді у вас вийде ідеальна основа для піци.
В принципі, можна взяти і готове, покупне, дріжджове тісто, але мені здається, що домашнє завжди виходить смачніше.
- Борошно пшеничне - 3 склянки (склянка - 250 мл)
- Вода тепла - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Цукор - 0, 25 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Помідор - 4 штуки (для соусу)
- Часник - 3 зубчики (для соусу)
- Масло рослинне - 2 чайних ложки (для соусу)
- Вино червоне - 2 чайних ложки (для соусу)
- Базилік свіжий - 2 чайних ложки (для соусу)
- Орегано - 2 чайних ложки (для соусу)
- Сіль, перець - За смаком (для соусу)
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Оливки без кісточок - 16 штук (чорні і зелені)
- Моцарелла - За смаком (або інший сир)
Змішайте цукор з водою, потім Відведіть туди дріжджі. Через 15 хвилин перемішайте масу. Залиште ще на 15 хвилин.
Тим часом склянка борошна змішайте з 0, 5 чайної ложки солі і рослинним маслом (2 немає. Л.). Влийте дріжджову масу до борошна, добре перемішайте і всипте ще склянку борошна.
Вимішуйте тісто, потім додайте ще склянку борошна і продовжуйте вимішувати, щоб тісто початок відходити від стінок миски.
Залиште тісто підійти на 1, 5-2 годину. Я ще залишила його на ніч в холодильнику. А за годину до випічки дістала, щоб воно набуло кімнатну температуру.
Готуємо соус. Томати відправте на хвилинку в киплячу воду, потім трохи остудіть і поріжте.
Часник подрібніть і обсмажте на олії хвилинку, потім додайте помідори, сіль, трави, перець. Дочекайтеся, поки рідина випарується.
Для начинки піци наріжте кільцями цибулю і перець, поріжте оливки і замаринуйте все в маслі і травах до смаку.
На присипаному борошном столі розкачати тісто, змастіть пласт маслом і викладіть томатний соус. Викладіть начинку і натертий сир.
Випікайте піцу в розігрітій до 200 градусів духовці близько 15 хвилин. Смачного!