Персикове варення на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів швидких і простих заготовок пропоную звернути увагу на рецепт приготування персикового варення на швидку руку. Апетитно, швидко і дуже смачно.
Приготувати персикове варення на швидку руку в домашніх умовах досить просто. Як добавки можна використовувати корицю для аромату або доповнити абрикосом для відтінку смаку. Таке варення ідеально підійде для сніданків або випічки.
- Персики - 1 кілограм
- Пектин - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - За смаком
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
1. Почати потрібно з персиків. Їх попередньо необхідно вимити, очистити від шкірки і видалити кісточку. Нарізати м'якоть невеликими кубиками.
2. Викласти персики в каструлю і поставити на вогонь. Всипати пектин.
3. Потім додати сік лимона. В рецепт приготування персикового варення на швидку руку можна також використовувати лимонну кислоту. Це додасть варення потрібну кислинку і оттенит солодкий смак.
4. Слідом висипати цукрову пудру. Краще використовувати саме її, а не цукор, так як вона швидше розчиняється. Якщо варення заготовлюється на зиму, то цукру повинно бути рівно стільки ж, скільки і персиків.
5. На повільному вогні довести все до кипіння, постійно помішуючи. Прибрати вогонь і томити буквально 10 хвилин. Цього цілком достатньо, якщо ви плануєте є варення відразу.
6. Якщо персикове варення на швидку руку в домашніх умовах буде заготовляти на зиму, нехай нудиться близько 15 хвилин, а потім його потрібно розлити по стерилізованим баночках і закатати.