Персикове варення
(покроковий рецепт з фото)
Іноді я роблю варення на зиму. Намагаюся знаходити досить незвичайні рецепти. Спеціально для них купую фрукти, щоб взимку радіти чудесному смаку. Покажу вам, як приготувати персикове варення.
Таке варення виходить дуже ніжним і ідеально підходить для чаювання. Краще вибирайте більш тверді плоди, тоді у вас вийде варення часточками, а не розваристої як каша. Так збережеться набагато більше корисних вітамінів.
Також це варення ідеально використовувати як начинку для випічки.
- Персик - 3 кілограма
- Цукор - 2, 5 кілограма
Персики помийте, наріжте шматочками і покладіть в каструлю. Засипте все цукром і залиште на 8 годин. Потрібно, щоб з персиків виділився сік.
Потім поставте фрукти варитися. Їх потрібно довести до кипіння 3 рази. І кожен раз давати прокипеть протягом 3-х хвилин.
Щоразу після кип'ятіння залишайте остигати варення протягом п'яти годин, а потім варіть заново. Завдяки дотриманню цих кроків варення зможе придбай необхідної консистенції.
У четвертий раз прокип'ятіть варення протягом п'яти хвилин і перемішайте. Розлийте варення по підготовлених заздалегідь банкам і закупорте кришками. Приємною дегустації!