Персикове пюре з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування персикового десерту.
Кількість порцій: 4
- Свіжих персиків - 6 штук
- Цукру - 4 Ст. Ложки
- Вершків жирністю 35% - 300 мілілітрів
- Натурального йогурту - 500 грам
- Молока - 1 Склянка (для заварного крему)
- Яйце - 1 штука (для заварного крему)
- Борошна - 1, 5 Ст. Ложки (для заварного крему)
- Цукру - 0, 5 склянки (для заварного крему)
- Коричневого Цукру - 2 Ст. Ложки (для карамелі)
- Cedra 1 апельсина - 1 штука (для карамелі)
- Вапно - 1 штука (для карамелі)
Персики вимити, розрізати навпіл,
Видалити кісточки. Викласти половинки
Персиків на сковороду зрізом вгору,
Посипати цукром. Влити в сковороду
0, 25 склянки води, накрити кришкою.
Готувати 35-40 хв. На повільному вогні.
Видалити кісточки. Викласти половинки
Персиків на сковороду зрізом вгору,
Посипати цукром. Влити в сковороду
0, 25 склянки води, накрити кришкою.
Готувати 35-40 хв. На повільному вогні.
Готові персики охолодити. Вилучити
Кутикули, а м'якоть подрібнити в блендері
До стану пюре. Великою ложкою
Акуратно розкласти пюре по келихах.
Кутикули, а м'якоть подрібнити в блендері
До стану пюре. Великою ложкою
Акуратно розкласти пюре по келихах.
Приготувати заварний кpeм. У мисці
Збити віночком 0, 5 склянки Молока,
Яйце і просіяне борошно. Час, що залишився молоко
Налити в сотейник, додати цукор,
На повільному вогні довести до кипіння.
Збити віночком 0, 5 склянки Молока,
Яйце і просіяне борошно. Час, що залишився молоко
Налити в сотейник, додати цукор,
На повільному вогні довести до кипіння.
Суміш Молока, яйця і борошна влити тонкою
Цівкою У кипляче молоко, не безперервно
Розмішуючи. Потім зняти сотейник
З вогню і продовжувати помішувати
Ще 3-5 хв. Дати крему охолонути до кімнатної
Температури. Вершки збити, продовжуючи
Збивати додати йогурт. Ввести
В вершки крем, акуратно перемішати.
Цівкою У кипляче молоко, не безперервно
Розмішуючи. Потім зняти сотейник
З вогню і продовжувати помішувати
Ще 3-5 хв. Дати крему охолонути до кімнатної
Температури. Вершки збити, продовжуючи
Збивати додати йогурт. Ввести
В вершки крем, акуратно перемішати.
Приготувати карамель. В сотейник
Всипати цукор, влити 1, 5 ст.Л. Води
І готувати на мінімальному вогні 3-4 хв.
Зняти з апельсина і Лайма цедру довгими
Тонкими смужками, додати в сотейник,
Перемішати і дати карамелі
Повністю охолонути.
Всипати цукор, влити 1, 5 ст.Л. Води
І готувати на мінімальному вогні 3-4 хв.
Зняти з апельсина і Лайма цедру довгими
Тонкими смужками, додати в сотейник,
Перемішати і дати карамелі
Повністю охолонути.
В келихи поверх персикового пюре
Налити вершково-йогуртовий крем.
Прикрасити карамелізуватися цедрою.
Налити вершково-йогуртовий крем.
Прикрасити карамелізуватися цедрою.