Рецепт Печиво зі сметани фото

Печиво зі сметани
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Пісочне тісто
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На швидку руку
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 20
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Простий рецепт смачного печива повинен бути в арсеналі кожної господині. Тут я покажу, як приготувати печиво зі сметани. Все воно дуже просто і швидко. Ідеальний варіант для сімейного чаювання.

Опис приготування:

Через шоколадної крихти, в залежності від її розмірів і форми, може бути важко розкачувати тісто. В цьому випадку можна сформувати печива можна руками, скачавши невеликі кульки і потім перетворивши їх в круглі печива.

Коли випічка повністю охолоне, можна присипати її цукровою пудрою і какао.

Витримувати тісто в холодильнику потрібно для його еластичності, але при дефіциті часу вистачить і 30 хвилин.

  • Борошно пшеничне - 400 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 200 грам
  • Цукровий пісок - 200 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Ванілін - За смаком
  • Шоколадна крихта - За смаком
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
печиво зі сметани - фото крок 1
Вершкове масло необхідно попередньо дістати з холодильника. Воно повинно стати м'яким. Змішайте масло з цукровим піском, додайте туди два яйця. Потім перемішайте масу за допомогою блендера. Цукор повинен розчинитися.
печиво зі сметани - фото крок 2
Тепер в тісто насипте ванільний цукор за смаком і борошно. Борошно додавайте поступово, регулюючи густоту тіста. Воно повинно стати еластичним. На завершальному етапі вимішування додайте до тесту шоколадну крихту. Поставте тісто в холодильник на 2 годину.
печиво зі сметани - фото крок 3
Розкачайте тісто досить товстим шаром, про см, і за допомогою формочок або склянки виріжте потрібну форму. Деко застеліть пергаментним папером, злегка її змастіть вершковим маслом. Викладіть на неї печиво.
печиво зі сметани - фото крок 4
Печиво потрібно випечкать при температурі 180 градусів. Час приготування становить близько 20 хвилин. Не потрібно перетримувати печиво в духовці, щоб воно не стало сухим і твердим.

Схожі рецепти