Печиво зі сметани
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт смачного печива повинен бути в арсеналі кожної господині. Тут я покажу, як приготувати печиво зі сметани. Все воно дуже просто і швидко. Ідеальний варіант для сімейного чаювання.
Через шоколадної крихти, в залежності від її розмірів і форми, може бути важко розкачувати тісто. В цьому випадку можна сформувати печива можна руками, скачавши невеликі кульки і потім перетворивши їх в круглі печива.
Коли випічка повністю охолоне, можна присипати її цукровою пудрою і какао.
Витримувати тісто в холодильнику потрібно для його еластичності, але при дефіциті часу вистачить і 30 хвилин.
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Цукровий пісок - 200 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Ванілін - За смаком
- Шоколадна крихта - За смаком
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Вершкове масло необхідно попередньо дістати з холодильника. Воно повинно стати м'яким. Змішайте масло з цукровим піском, додайте туди два яйця. Потім перемішайте масу за допомогою блендера. Цукор повинен розчинитися.
Тепер в тісто насипте ванільний цукор за смаком і борошно. Борошно додавайте поступово, регулюючи густоту тіста. Воно повинно стати еластичним. На завершальному етапі вимішування додайте до тесту шоколадну крихту. Поставте тісто в холодильник на 2 годину.
Розкачайте тісто досить товстим шаром, про см, і за допомогою формочок або склянки виріжте потрібну форму. Деко застеліть пергаментним папером, злегка її змастіть вершковим маслом. Викладіть на неї печиво.
Печиво потрібно випечкать при температурі 180 градусів. Час приготування становить близько 20 хвилин. Не потрібно перетримувати печиво в духовці, щоб воно не стало сухим і твердим.