Печиво з сиру і сметани
(покроковий рецепт з фото)
Повітряне і дуже смачне печінку безсумнівно сподобається вам і вашій родині. Приємного чаювання!
Готуємо тісто. Змішуємо борошно, розпушувач, терте а тертці масло, сіль і 2 типу Цукори. Потім додаємо сметану і сир. Замішуємо тісто і прибираємо його в холодильник на 1-2 годину. Через годину-дві розгортає тісто, вирізаємо формочкою печиво і випікаємо при температурі 200 градусів 15-20 хвилин. Смачного!
- Борошно - 250-300 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Крем 30-35% - 130 грам
- Сир - 250 грам
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Рахрихлітель - 10 грам
- Цукор ванільний - 30 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Змішуємо борошно з розпушувачем. Трьом на тертці заморожене масло і додаємо яєчний жовтки, сіль і цукор (ванільний і білий).
Додаємо сметану, перемішуємо. Починаємо потроху вводити сир і місити тісто. Розтираємо все інгредієнти пальцями. Має вийти однорідне, густе тісто.
Тісто не повинно бути липким. Якщо воно сильно липне до рук, то можна додати ще борошна. Потім тісто загортаємо в прозору плівку і прибираємо в холодильник на 1-2 годину.
Дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 2 частини. Одну прибираємо назад. Тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 5-7 мм.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Формочкою вирізаємо печиво будь-якої форми.
Викладаємо їх на деко, змащений маслом. Запікаємо 15-20 хвилин до жовтуватого кольору.