Кекс з сиру і сметани
(покроковий рецепт з фото)
Я знаю багато рецептів тесту для кексів. Деякі приживаються в моїй родині, інші я так і не повторюю. Найбільше мені і домочадцям подобається ніжна, м'яка, просто тане в роті випічка.
Один з рецептів, який став улюбленим, я розібрала нижче в поетапної інструкції. Беріть ручку і записуйте, як приготувати кекс з сиру і сметани. Більш повітряного тіста для десерту придумати просто не можна! Та й воно дуже корисне і майже не зашкодить фігурі. На таку випічку можна підсісти і робити її кожен день.
- Сир - 200 грам
- Борошно - 250 грам
- Яблуко - 3 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Мед - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 30 грам
Сметану розітріть з сиром в мисці.
У сирну суміш додайте ванільний цукор і мед. Добре перемішайте.
Введіть в суміш яйця по одному, а потім просійте борошно з ризрихлітелем. Перемішайте.
Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і насіння. Наріжте його на часточки і додайте в тісто.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть форму для випічки вершковим маслом. Викладіть туди тісто, прикрасьте його парою часточок яблука, а також присипте цукром.
Випікайте кекс протягом однієї години. Перед подачею посипте випічку цукровою пудрою.