Маннік зі сметани і сиру
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт приготування манника зі сметани і сиру для вашої кулінарної книги - легке і повітряне сирне тісто зі сметаною зробить маннік смачнішим і не таким сухим. Дивимося!
Маннік хороший з чим завгодно, саме тому він прекрасний десерт до чаю. Якщо вас зацікавило як приготувати маннік із сметани і сиру, то це зовсім не складно. Зате манка з сиром і сметаною робить тісто більш ніжним. Головне - окремо ввести збиті білки, вони надати легкість тесту. До речі, маннік можна урізноманітнити начинкою - ягодами або горіхами.
- Сир - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Манька - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 100 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
Мартенс відділи Желтков. Розітріть сир з жовтками, сметаною, цукром і ванільним цукром.
Манну крупу змішайте з розпушувачем і додайте до сирно-сметанною масі.
Гарненько перемішайте.
Білки збийте в білу піну.
Акуратно лопаткою підмішати їх до тесту.
Перемішайте все.
Духовку розігрійте до 180 З, форму змажте маслом вершковим. Викладіть тісто у форму.
Випікати треба до золотистого кольору, хвилин 45-55.
Подавати готовий маннік з сметани і сиру найкраще поки він теплий. Зі згущеним молоком, варенням або сметаною він особливо гарний.
Смачного!