Печиво з сирним сиром
(покроковий рецепт з фото)
Мені просто не терпиться поділитися з усіма рецептом печива з сирним сиром, родом із сонячної Італії. Готується дуже просто і швидко, сподобається всім!
Цей рецепт смачного і ніжного печива з сирним сиром гарантовано сподобається всім. Приготувати його дуже просто. Як приготувати таке печиво докладно розказано в покрокової інструкції до рецептом.
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка (свіжа або суха)
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 200 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 60 грам (розм'якшене)
- Цукор - 140 грам
- Сир - 100 грам (у мене рикотта)
- Лимонний сік - 3, 5 Ст. Ложки(1, 5 ст. Ложки - в тісто, 2 ст. Ложки - в глазур)
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Цукрова пудра - 80 грам (для глазурі)
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте борошно, розпушувач і сіль.
Збийте розм'якшене вершкове масло і цукор, після чого додайте яйце і збийте в пишну масу.
Додайте в тісто рикотту, 1, 5 ст. Ложки лимонного соку, свіжу або суху цедру лимона, ванільний цукор, збийте масу.
Всипте борошняну суміш.
Замісити тісто з допомогою міксера.
Столовою ложкою або ложкою для морозива викладіть тісто на деко застелений папером для випічки.
З такої кількості тесту виходить 15-16 штук.
Мокрим пальцем можна огладіл печиво перед випічкою.
Випікайте печиво при температурі 180 градусів 15-17 хвилин, печиво не повинно сильно зарум'яниться, інакше воно буде жорстким.
Перекладіть печиво на решітку, дайте йому охолонути до кімнатної температури.
Поки печиво остигає, приготуйте лимонну глазур, для цього змішайте цукрову пудру з двома столовими ложками лимонного соку. Лимонний сік вводите частинами, щоб глазур не вийшло рідкої.
Для зручності нанесення глазурі, перекладіть остигле печиво знову на лист для випічки, цукрову глазур покладіть в кондитерський мішок і нанесіть сіточку з глазурі на печиво, глазур сохне досить швидко.
Вийшло м'яке і дуже смачне печиво з пікантною лимонної кислинкою. Дуже добре підходить до чаю і до кави. Зберігати таке печиво краще в закритому контейнері, щоб воно не сохло і залишалося ніжним і розсипчастим.