Печиво з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє печиво з горіхами дуже смачне. Рецепт простий, інгредієнти доступні. Таке печиво прикрасить домашнє чаювання і його сміливо можна запропонувати дітям.
Тісто на основі цільнозерновий борошна. Таке борошно корисніше, ніж пшеничне біла і добре підходить для даного рецепта. У складі волоські горіхи і ядерця з кісточок абрикоса. Ядерця можна замінити арахісом або мигдальним горіхом.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Борошно цільнозернове - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
- Ванільна есенція - 5 капель
- Горіхи волоські - 100 грам
- Ядерця абрикосових кісточок - 2 Ст. Ложки
Підготуємо інгредієнти.
У миску відправляємо цукор, сіль, корицю і яйце. Збиваємо віночком.
Додаємо рослинне масло і ваніль, продовжуємо збивати.
Ядерця абрикосових кісточок перемелює на м'ясорубці і додаємо в миску.
Волоські горіхи подрібнюємо і додаємо до решти інгредієнтів.
Насипаємо в миску борошно і гашене оцтом соду. Замішуємо тісто.
З горіхового тесту робимо кульки і викладаємо їх на деко покритий пекарської папером. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
Печиво з горіхами готове. Приємного чаювання!