Печиво «весняні листя»
(покроковий рецепт з фото)
Весна! Прийшла весна! Пора яскравих фарб і яскравих ідей! Ось одна з них, як приготувати печиво "весняні листя" . Печиво-листочки виходять легкими, розсипчастими і оригінальними. Пригощайтеся!
Візьміть звичайне пісочне тісто, трохи фантазії, яскравого весняного настрою - і у вас вийде весняне печиво. Пісочне печиво здатне зберігатися в щільно закритій ємності досить довго. Тому його можна напекти заздалегідь і побільше. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 42 листочка. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Жовток яєчний - 1 штука
- Ванілін - 1 щіпка
Підготуйте необхідні продукти.
Просійте в миску борошно, цукрову пудру і ванілін. Додайте жовток і вершкове масло, порізане на шматочки. Замісити м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 15 хвилин.
Отщіпніте від тесту шматочки, скачайте в кульки, розміром з волоський горіх, за вагою приблизно по 15 г. Кожна кулька пріплюсніте на долоні, сформуйте листочок. За допомогою ножа зробіть неглибокі надрізи, імітуючи прожилки листочка.
Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 12-15мінут. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Обов'язково остудіть печиво. Зберігайте готове печиво в щільно закритій ємності.