Рецепт Печиво «весняні листя» фото

Печиво «весняні листя»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На швидку руку
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 20
Час приготування: 30 хв.

Весна! Прийшла весна! Пора яскравих фарб і яскравих ідей! Ось одна з них, як приготувати печиво"Весняні листя" . Печиво-листочки виходять легкими, розсипчастими і оригінальними. Пригощайтеся!

Опис приготування:

Візьміть звичайне пісочне тісто, трохи фантазії, яскравого весняного настрою - і у вас вийде весняне печиво. Пісочне печиво здатне зберігатися в щільно закритій ємності досить довго. Тому його можна напекти заздалегідь і побільше. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 42 листочка. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Борошно - 300 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Ванілін - 1 щіпка
печиво
Підготуйте необхідні продукти.
печиво
Просійте в миску борошно, цукрову пудру і ванілін. Додайте жовток і вершкове масло, порізане на шматочки. Замісити м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 15 хвилин.
печиво
Отщіпніте від тесту шматочки, скачайте в кульки, розміром з волоський горіх, за вагою приблизно по 15 г. Кожна кулька пріплюсніте на долоні, сформуйте листочок. За допомогою ножа зробіть неглибокі надрізи, імітуючи прожилки листочка.
печиво
Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці 12-15мінут. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
печиво
Обов'язково остудіть печиво. Зберігайте готове печиво в щільно закритій ємності.

Схожі рецепти