Домашнє печиво у формі кленового листя
(покроковий рецепт з фото)
Я розповім вас про те, як приготувати домашнє печиво у вигляді кленового листя. Насправді, зробити це не так вже й складно, як може здатися на перший погляд. Головне - точно слідувати рецептом.
Зверху можна полити ще тепле печиво глазур'ю або конфітюром. Можна посипати різнокольоровими "горошками" - спеціальної кондитерської посипкою. Загалом, проявіть трохи фантазії і вигадки - і результат перевершить всі ваші очікування! Таке печиво досить довго зберігає свіжість і аромат. Відмінний варіант для дитячого сніданку або полуденного ланча.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Маргарин - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Сода (погашена оцтом) - 1/4 чайних ложки
- Варений буряк - 1 штука
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
Дрібно нарізану буряк, а також сир і цукор змішуємо в блендері. Якщо блендера немає, то відварюємо буряк, ріжемо її на маленькі кубики і перетворюємо в пюре, а потім змішуємо пюре з сиром і ретельно все розминаємо виделкою. У підготовлену суміш додаємо мед, яйце, корицю, соду (вже гаситься оцтом), в кінці засипаємо борошно.
Заздалегідь готуємо лист паперу, на якому повинен бути нанесений малюнок майбутнього печива. У нашому випадку це буде лист з намальованим кленовим листом.
Викладаємо тісто на підготовлену поверхню (прокидається борошном). Розкачуємо його і перевіряємо, щоб воно не липнуло до ножа. Це дуже важливо. Якщо тісто липне, додаємо ще муки, вимішуємо і знову розгортає. Товщина отриманого листа повинна бути в межах 7 - 8 мм.
Тепер починаємо вирізати печиво по контуру. Робимо це акуратно і без поспіху. Готові кленові листочки відправляємо в духовку на 20 хвилин. Випікаємо їх при температурі 200 градусів.