Печиво в формочках на газу
(покроковий рецепт з фото)
Улюблене печиво з дитинства. Пам'ятайте, як наші бабусі або мами розповідали нам, як приготувати печиво у формочках на газу, і начиняли такі печенюшки згущеним молоком. У цьому рецепті я розповім докладніше.
Досить простий рецепт солодкого і улюбленого печива. Нам бабуся його готувала завжди у свята. У своїй родині я продовжую традицію і готую "горішки" . Дуже подобається навіть сам процес приготування моїм діткам, і завжди на Різдво ми збираємося всією сім'єю на кухні і готуємо улюблений десерт. Рекомендую і вам дозволити взяти участь в приготуванні своїм діткам, адже це дуже весело і в підсумку виходить удвічі смачніше від вкладених позитивних емоцій.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Сода - 0.5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Згущене молоко варене - 400 грам
У ємності ретельно перемішайте віночком цукор, сіль і яйця.
Розтопити вершкове масло, відправте його до яєчної суміші.
Погасіть соду з оцтом і додайте в тісто.
Поступово введіть просіяне борошно, перемішуючи тісто до однорідності.
Тісто має вийти гладким і злегка маслянистим.
Змастіть форму маслом, на розігріту сковороду-форму викладіть заготовки, закрийте щільно.
Випікайте з обох сторін по 1, 5 хвилини.
Начините кожне печиво вареним згущеним молоком, поєднуючи його попарно.