Печиво на кефірі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Таке печиво можна приготувати як на кефірі, так і на кислому молоці або іншому кисло-молочному продукті.
Готуємо тісто, годину охолоджуємо його в холодильнику. Потім розгортаємо, формуємо печеньки і запікаємо до готовності в розігрітій духовці. Удачі в приготуванні і гарного дня!
- Кефір - 200 мілілітрів
- Борошно - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
Борошно просіяти в миску двічі. Натріть на тертці масло. Змішайте швидко руками масло з борошном до утворення крихти.
Влийте кефір, додайте розпушувач і додайте 1 жовток. Змішайте всі просто виделкою.
Додайте цукор. Вимісити тепер тісто міксером. Зберіть тісто в кулю. Як результаті отримаємо ось таке досить липке, щільне тісто.
Кладемо тісто в пакет і поміщаємо в морозилку на 1 час. З отриманого тесту формуємо невеликі кульки. Пріплюсніте кожен кульку (склянкою, формочкой або іншим предметом) для отримання рівного плоского кола. Після випічки малюнок на печиво зникне, тому не треба особливо старатися в цьому плані.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте готове печиво близько 15 хвилин.
Готове печиво подати до столу.