Печиво «мордочки»
(покроковий рецепт з фото)
На новорічні свята не забудьте здивувати своїх маленьких непосид. Кумедне печиво обов'язково їм сподобається. Печиво у вигляді мордочки собаки легко спекти разом з дітьми, без спеціальної формочки.
Для незвичайного печива візьміть звичайне пісочне тісто з класичними пропорціями: 1-2-3. З 1 частина цукру, необхідно додати 2 частини вершкового масла і 3 частини борошна. Печиво може зберігатися кілька днів, тому його можна приготувати заздалегідь до свята і зберігати в щільно закритій бляшаній коробці. Нижче дивіться детальний рецепт, як приготувати печиво "мордочки" . Приємних вам клопоту на кухні! З наступаючим Новим роком!
- Борошно - 280 грам(150 г - в біле тісто; 130 г - в шоколадне тісто)
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка (з верхом)
- Шоколадні краплі - 10 грам (для прикраси)
Підготуйте необхідні продукти. Для білого тіста: 150 г борошна, 100 г вершкового масла, 50 г пісочний.
Для шоколадного тіста: 130 г борошна, какао - 1 ст. Л., 100 г вершкового масла, 50 г пісочний.
Цукор і масло збийте в измельчителе до однорідної маси, додайте просіяне борошно, перемішуйте тільки тих пір, поки тісто не почне збиратися в грудку. Також замісіть шоколадне тісто. Накрийте харчової плівкою і залиште в холодильнику на 1 час.
Біле тісто розділіть на 16 рівних частин. Скачайте джгутики і скрутіть їх спіраллю.
Шоколадне тісто розкачати в пласт, товщиною 5 мм. Постинаєте гуртки для мордочок, очей і носиків (за бажанням їх можна замінити на шоколадні краплі). Вушка-трикутники приліпите до мордочки і загніть. Зубочисткою намалюйте рот на гуртку мордочки. Ще один варіант печива-мордочок можна зробити за допомогою вирубки "серце" . Біле серце - мордочка, шоколадне навпіл - вушка.
Випікайте печиво-мордочки в розігрітій до 200 ° С духовці протягом 15 хвилин. Остудіть повністю. Смачного! Щасливого Нового року!