Рецепт Печиво «мордочки» фото

Печиво «мордочки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Пісочне тісто
Рецепти без шкоди
На обід, Для дітей, На швидку руку, На святковий стіл, День народження, Святковий обід
Випічка, Солодке, Печиво

На новорічні свята не забудьте здивувати своїх маленьких непосид. Кумедне печиво обов'язково їм сподобається. Печиво у вигляді мордочки собаки легко спекти разом з дітьми, без спеціальної формочки.

Для незвичайного печива візьміть звичайне пісочне тісто з класичними пропорціями: 1-2-3. З 1 частина цукру, необхідно додати 2 частини вершкового масла і 3 частини борошна. Печиво може зберігатися кілька днів, тому його можна приготувати заздалегідь до свята і зберігати в щільно закритій бляшаній коробці. Нижче дивіться детальний рецепт, як приготувати печиво "мордочки" . Приємних вам клопоту на кухні! З наступаючим Новим роком!

  • Борошно - 280 грам(150 г - в біле тісто; 130 г - в шоколадне тісто)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Какао-порошок - 1 Ст. Ложка (з верхом)
  • Шоколадні краплі - 10 грам (для прикраси)
печиво
Підготуйте необхідні продукти. Для білого тіста: 150 г борошна, 100 г вершкового масла, 50 г пісочний.
печиво
Для шоколадного тіста: 130 г борошна, какао - 1 ст. Л., 100 г вершкового масла, 50 г пісочний.
печиво
Цукор і масло збийте в измельчителе до однорідної маси, додайте просіяне борошно, перемішуйте тільки тих пір, поки тісто не почне збиратися в грудку. Також замісіть шоколадне тісто. Накрийте харчової плівкою і залиште в холодильнику на 1 час.
печиво
Біле тісто розділіть на 16 рівних частин. Скачайте джгутики і скрутіть їх спіраллю.
печиво
Шоколадне тісто розкачати в пласт, товщиною 5 мм. Постинаєте гуртки для мордочок, очей і носиків (за бажанням їх можна замінити на шоколадні краплі). Вушка-трикутники приліпите до мордочки і загніть. Зубочисткою намалюйте рот на гуртку мордочки. Ще один варіант печива-мордочок можна зробити за допомогою вирубки "серце" . Біле серце - мордочка, шоколадне навпіл - вушка.
печиво
Випікайте печиво-мордочки в розігрітій до 200 ° С духовці протягом 15 хвилин. Остудіть повністю. Смачного! Щасливого Нового року!

Схожі рецепти