Великодні мордочки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную таку незвичайну закуску зі звичайних продуктів! Мордочки виходять з половинок яєць, наповнених начинкою, прикрашених оливками і каперсами. Яскраво і смачно!
Отже, розповідаю, як приготувати "великодні мордочки" для святкового столу! Для початку потрібно відварити бажану кількість яєць, очистити їх і пофарбувати. Можна зробити це за допомогою натуральних барвників, таких як буряковий сік, куркума або шпинатний сік. Наповніть кольорові яйця начинкою, у мене сьогодні грибна, прикрасьте і на стіл її! Зі святом!
- Яйце варене - 4 штуки
- Гриби (печериці) - 120 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Оливки чорні без кісточок - За смаком
- Каперси мариновані - За смаком
- Буряковий сік (свіжовичавлений) - 1 Склянка
1. Ось такий продуктовий набір знадобиться.
2. Я заздалегідь обсмажити на олії цибулину, порізану кубиками, потім додала гриби і довела до готовності начинку.
3. Варені яйця очистіть акуратно і поріжте на половинки.
4. У чашу подрібнювача покладіть жовтки яєць, гриби смажені з цибулею, щіпку солі. Спеції за бажанням.
5. Подрібніть.
6. Половинки яєць (білки) покладіть в глибоку посудину і залийте свіжим буряковим соком. Якщо соку мало і він не покриває яйця, то додайте трохи кип'яченої або фільтрованої холодної води. Залиште на 10 хвилин.
7. Дістаньте половинки з соку, промокніть паперовим рушником. Начинку покладіть в кулінарний мішок.
8. Наповніть начинкою все половинки яєць.
9. На тарілочку покладіть кілька листочків салату, розмістіть половинки яєць. З оливок і каперсів зробіть мордочки.
10. Зі святом!