Печиво «крокет»
(покроковий рецепт з фото)
Зустрічалися ви коли-небудь на своєму кулінарному шляху з такою назвою як "крокети"? Якщо ви часто готуєте, то, напевно, зустрічалися, так як різновидів такого блюда багато.
В цілому, це поняття з французької перекладається як "кусати" . А означає циліндричний форми блюдо, яке з'їдається в один укус. Я описала, як приготувати печиво "крокет" . Виходять такі хрусткі кульки. Ідеально підходять для чаювання у великій компанії. Тільки швидко закінчуються.
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Крохмаль картопляний - 150 грам
- Борошно - 300 грам
- Волоський горіх - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 5 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
Дріжджі залийте теплим молоком з чайною ложкою цукру. Залиште хвилин на 15.
Горіхи дрібно порубати і злегка обсмажте на сковороді без масла.
Масло кімнатної температури розітріть з цукром ванільним і звичайним.
Додайте в масляну масу яйце і підійшли дріжджі. Перемішайте.
Потім всипте горіхи і крохмаль. Ще раз перемішайте.
В кінці додайте борошно і замішати тісто.
Тісто скачайте в кулю, приберіть під плівку і покладіть в холодильник на 5 годин.
Після цього часу дістаньте тісто і розділіть його на маленькі кульки. Покладіть їх на деко, застелений пергаментним папером.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте печиво протягом півгодини.