Рецепт Печінкові котлети без борошна фото

Печінкові котлети без борошна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Соковиті печінкові котлети дуже легко приготувати з мінімального набору продуктів. Такі котлети - відмінне доповнення до будь-якого гарніру на обід або вечерю. З салатом зі свіжих овочів теж буде смачно!

Опис приготування:

У моїй родині печінку їдять в будь-якому вигляді: і просто смажену, і оладки, і пироги, і паштети. Ну, і ось такі котлети теж. Вони виходять ситними, адже в їх складі є картопля. Саме тому їх можна подавати навіть без гарніру, просто з салатом. Завдяки вареної картоплі маса для котлет виходить не дуже рідкої і печінкові котлети більше схожі на звичайні котлети, ніж на оладки. Спробуйте приготувати, це дуже смачна страва. Сподіваюся, що за допомогою цього простого рецепту приготування печінкових котлет без борошна у вас все вийде і всі будуть задоволені результатом.

  • Печінка - 500 грам
  • Картопля відварна - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Майонез - 1-2 Ст. Ложок
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка (по необхідності)
  • Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Приправи - 1-2 Щепоток (сухі трави: базилік, кріп, петрушка)
  • Рослинна олія - 75 мілілітрів
печінкові котлети без борошна - фото крок 1
Печінка ретельно миємо, видаляємо плівки і жилки. Нарізаємо печінку на шматочки. Чистимо цибулю.
печінкові котлети без борошна - фото крок 2
Картопля для котлет краще зварити в шкірці. Очистимо тепер картопля.
печінкові котлети без борошна - фото крок 3
Перекрутити печінку разом з луком через м'ясорубку або подрібнити блендером.
печінкові котлети без борошна - фото крок 4
Очищений варену картоплю подрібнити. Можна його натерти на тертці, а можна просто потовкти в пюре. Додамо до печінкової масі картопля, майонез, сіль, перець і приправи.
печінкові котлети без борошна - фото крок 5
Розмішуємо і дивимося: якщо маса трохи слабенько, додамо крохмаль. Ще раз ретельно розмішуємо.
печінкові котлети без борошна - фото крок 6
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, ложкою викладаємо на сковороду печінкову масу у вигляді котлет. Обсмажуємо на вогні трохи більше середнього до рум'янцю, а потім перевертаємо котлету, накриваємо сковорідку кришкою і обсмажуємо під нею другу сторону.

Схожі рецепти