Печінкові котлети без борошна
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті печінкові котлети дуже легко приготувати з мінімального набору продуктів. Такі котлети - відмінне доповнення до будь-якого гарніру на обід або вечерю. З салатом зі свіжих овочів теж буде смачно!
У моїй родині печінку їдять в будь-якому вигляді: і просто смажену, і оладки, і пироги, і паштети. Ну, і ось такі котлети теж. Вони виходять ситними, адже в їх складі є картопля. Саме тому їх можна подавати навіть без гарніру, просто з салатом. Завдяки вареної картоплі маса для котлет виходить не дуже рідкої і печінкові котлети більше схожі на звичайні котлети, ніж на оладки. Спробуйте приготувати, це дуже смачна страва. Сподіваюся, що за допомогою цього простого рецепту приготування печінкових котлет без борошна у вас все вийде і всі будуть задоволені результатом.
- Печінка - 500 грам
- Картопля відварна - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (по необхідності)
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Приправи - 1-2 Щепоток (сухі трави: базилік, кріп, петрушка)
- Рослинна олія - 75 мілілітрів
Печінка ретельно миємо, видаляємо плівки і жилки. Нарізаємо печінку на шматочки. Чистимо цибулю.
Картопля для котлет краще зварити в шкірці. Очистимо тепер картопля.
Перекрутити печінку разом з луком через м'ясорубку або подрібнити блендером.
Очищений варену картоплю подрібнити. Можна його натерти на тертці, а можна просто потовкти в пюре. Додамо до печінкової масі картопля, майонез, сіль, перець і приправи.
Розмішуємо і дивимося: якщо маса трохи слабенько, додамо крохмаль. Ще раз ретельно розмішуємо.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, ложкою викладаємо на сковороду печінкову масу у вигляді котлет. Обсмажуємо на вогні трохи більше середнього до рум'янцю, а потім перевертаємо котлету, накриваємо сковорідку кришкою і обсмажуємо під нею другу сторону.