Печериці з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Універсальне і смачна страва для щоденного раціону (на вечерю чи обід). Картоплю з грибами можна зробити заздалегідь. Розповім рецепт, як приготувати шампіньйони з картоплею в духовці.
Печериці з картоплею укладаю шарами в форму для випікання і заливаю вершками, потім випікаю в духовці. Це відмінний гарнір до салату або до м'яса. Страву можна подавати гарячим або вже охолодженим. Його можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, а потім розігріти в мікрохвильовці.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Печериці - 500 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Чебрець - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сир - 120 грам
- Рослинна олія - За смаком
1
Гриби вимийте і очистіть, потім наріжте їх пластинками і обсмажити на олії до випаровування рідини, перекладіть в миску.
2
Поверніть каструлю на вогонь і влийте бульйон, додайте вершки, перемішайте.
3
Очистіть картоплю і вимийте, наріжте тонкими кружечками. Чебрець наріжте дрібно і змішайте з картоплею, додайте сіль і чорний перець.
4
Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть половину картоплі, потім - гриби і знову шар картоплі.
5
Залийте форму бульйоном і вершками, посипте тертим сиром. Накрийте форму фольгою і випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 30 хвилин.
6
Через півгодини дістаньте форму і зніміть фольгу, випікайте ще 20-25 хвилин. Дістаньте блюдо і подавайте до столу.