Печериці з картоплею в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Печериці з картоплею в горщиках - ресторанне блюдо, яке легко приготувати вдома. Смачне, нескладне в приготуванні, воно стане вашою родзинкою і на сімейній вечері і в будь-який святковий день.
Традиція готувати в горщиках прийшла ще з давньої Русі. У блюд, приготованих таким способом, свій неповторний аромат і смак. І є ще один незаперечний плюс в нашій дуже швидкого життя - легкість готування. Щоб приготувати шампіньйони з картоплею в горщиках потрібно просто порізати всі інгредієнти, скласти їх в горщики, додати заливку і поставити в духовку. Усе. Далі діставайте посуд і хороший апетит!
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 300 грам
- Вершки - 250 мілілітрів (вершки можна брати будь-які. Просто чим жирніше вершки, тим калорийнее буде ваше блюдо.)
- Сир - 100 грам (сир краще брати твердих сортів)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Мелений мускатний горіх - За смаком
Картопля вимити, почистити, нарізати тонкими скибочками.
Цибулю почистити, нарізати півкільцями.
Гриби вимити, почистити, розрізати на кілька частин.
Змішати в чашці вершки, сіль, перець і мускатний горіх.
Сир натерти на тертці.
У горщики викладати шарами нарізані овочі - спочатку картопля, потім цибулю, зверху гриби. Кількість шарів можна варіювати. Вміст горщиків залити сумішшю вершків і спецій, поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 40 хвилин. Після горщики дістати, в кожен насипати натертий сир і поставити в духовку ще на 5-7 хвилин. Смачного!