Печена картопля в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви задумалися, що приготувати на вечерю, то подивіться, як приготувати печену картоплю в духовці. Вона готується дуже просто і не вимагає великих зусиль, а результат сподобається всім.
У цьому рецепті печеної картоплі в духовці використовується молода картопля. Зазвичай він більш твердий і не дуже розпадається. Але якщо настав період, коли є тільки старий, то його треба гарненько потерти металевою щіткою. Заправка з чорного меленого перцю, базиліка і паприки надає страві при запіканні неповторний аромат. Великим плюсом цього рецепта є швидкість і простота приготування.
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Паприка - За смаком
- Базилік - За смаком
1. Гарненько вимийте картопля. Потім відваріть в підсоленій воді до напівготовності.
2. Візьміть 200 грам твердого сиру. Зніміть з нього захисну плівку. Крупно натріть сир на тертці.
3. Підготуйте заправку для картоплі. Для цього влийте рослинне масло в зручну посуд. Додайте сіль, паприка, чорний мелений перець, базилік. Все ретельно перемішайте.
4. Підготуйте фольгу за розміром картоплі. Розріжте кожну картоплину. Змастіть заправкою. Потім закладіть в розріз тертий сир.
5. Кожну картоплину загорніть шматочком фольги. Розігрійте духовку. Запікайте картопля протягом 25-30 хвилин. До закінчення приготування (приблизно за 10 хвилин), розгорніть фольгу і продовжуйте готувати картоплю до появи апетитною скоринки. Смачного!