Паска в формочках
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування паски в формочках за старовинним рецептом, яким користувалися ще наші прадіди. Пасха - традиційне свято, тому варто віддати данину традиціям і приготувати паску.
Я - прихильник кулінарних експериментів, дуже люблю пробувати нові страви і продукти, але Великдень на мій погляд - не найкращий час для експериментів. Навпаки, це той день, коли святковий стіл краще зробити максимально традиційним. Пропоную спекти традиційний паску в формочках по старим рецептом. Наші прадіди пекли паски в це свято саме так - давайте і ми зробимо те ж саме.
- Борошно - 600 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Свіжі дріжджі - 30 грам
- Вершкове масло - 175 грам
- Яйця - 2 штуки (розділити білки і жовтки)
- Ванільний цукор - 16 грам
- Лимон - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Ізюм - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Просійте півсклянки борошна, потім в миску з борошном додаємо дріжджі, півсклянки теплого молока і 1 ст. L. Цукру. Все ретельно перемішуємо і ставимо в тепле місце. В іншій мисці розтираємо жовток з третиною отмеренного цукру, потім додаємо цедру апельсина і лимона, розм'якшене вершкове масло і ванільний цукор. Перемішуємо до однорідної маси.
В опару додаємо зроблену суміш, гарненько перемішуємо і вливаємо молоко, що залишилося і додаємо сіль.
Потихеньку додаючи борошно, вимішуємо тісто, поки воно не почне відставати від рук.
Збийте круто білок з цукром, що залишився. І додайте в тісто.
Тепер, додаючи борошна, вимішують тісто, засинаючи родзинки.
Залиште тісто в теплому місці під рушником на 5-6 годин (буває що воно підходить швидше).
Нехай тісто збільшиться в об'ємі в кілька разів.
Коли тісто піднялося, заповніть форми (наполовину).
Помістіть в нерозігріті духовку, встановіть 100 ° С, через 10 хвилин підвищить температуру, виставивши 150 ° С, після закінчення ще 15 хвилин ставимо 200 ° С і випікаємо 15-20 хвилин. Перевіряйте готовність лучиною.
Смачного.