Паштет з кільки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви коли-небудь пробували рибний паштет, то зверніть увагу і на цей класичний рецепт паштету з кільки. Є й альтернатива йому - нерідко в якості основи беруть шпроти або іншу рибу.
Такий паштет можна приготувати навіть для фуршету. До маси можна додати сир, петрушку і навіть вершкове масло - на ваш смак. Надішліть всі інгредієнти в блендер і збийте до отримання однорідної маси.
- Кілька в маслі (консервована) - 200 грам
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Сир - 150 грам
- Хліб - 2 скибочки
- Перушкі - За смаком
1. Дуже незвичайний рецепт - паштет з кільки в домашніх умовах. Ця закуска виходить не дуже солоної, якщо в масу додати більше хліба. Ще краще використовувати батон.
2. Беремо малосольного кільку і поділяємо її на філе, прибравши голову і зайві кістки.
3. Тепер відправляємо в блендер хліб і подрібнюємо його на максимальній швидкості. За рецептом потрібно дві скибочки хліба, але я зазвичай беру 5-6.
4. Додаємо майонез і продовжуємо збивати. В середині додаємо кільку і збиваємо далі.
5. Сир можете додати за смаком. Якщо боїтеся, що паштет вийде занадто солоний, то можете взяти сир з дірками - він з солодкуватим присмаком. Збиваємо все разом, поки маса не вийде однорідної.
6. І в самому кінці вводимо петрушку і доводимо масу до готовності.
7. От і все - паштет готовий! Часу на його приготування піде не більше півгодини.