Пасха з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний варіант приготування сирної паски. З особливим смаком топленого молока, насиченого кремового кольору з ніжним ароматом - воістину святкове блюдо. Пасха, як прикрасить ваш великодній стіл
Паски - невід'ємний атрибут Світлого Христового Воскресіння. І я кожен рік намагаюся приготувати головне святкове блюдо по новому, але перевіреного рецепту. Цього разу я приготував паску з ряжанки. Рецепт паски з ряжанки нескладний, але вимагає часу. Пасха, як виходить дуже смачною, ніжною, з креязикам відтінком і смаком топленого молока.
- Ряжанка - 2 L
- Крем 30% - 150 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукор - 60 грам
- Цукрова пудра - 40 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Ізюм - 70 грам
- Жовтки - 2 штуки
Почнемо з приготування сиру. Для цього ставимо на вогонь велику каструлю з водою. Як тільки вода в каструлі закипіла, ставимо в неї каструлю поменше, з ряжанкою.
Ми залишаємо каструлі на середньому вогні на хвилин 20, не чіпаючи і не помішуючи вміст. Потім відставляємо каструлю з ряжанкою в прохолодне місце для охолодження.
Застеляємо друшляк двома шарами марлі, і викладаємо в нього остигнула масу з каструлі. Накриваємо краями марлі, ставимо зверху прес. Забуваємо про сирі на кілька годин.
В цей час займемося сухофруктами. Промиваємо родзинки і курагу, а курагу ще й поріжемо на невеликі шматочки. Заливаємо їх горілкою і залишаємо на 1, 5-2 годину.
Готовий сир треба протерти через сито, додайте до нього цукрову пудру. Добре перемішуємо, додаємо ще м'яке вершкове масло.
Потім додаємо сметану, добре розмішуємо і додаємо розтерті з цукром жовтки.
З сухофруктів зливаємо горілку, додаємо їх в сирну масу. Гарненько все перемішуємо.
Знову застилає друшляк двома шарами марлі, туди відправляємо сирну масу. Вирівнюємо, накриваємо краями марлі - і під прес на декілька годин, а краще - на добу. Готову паску викладіть на блюдо і подавайте до святкового столу.