Рецепт Пасха з молока фото

Пасха з молока
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Яке ж Христове Воскресіння без фарбованих яєць, пасок і сирної паски? Останню можна придбати в магазині, по-швидкому спорудити з покупного сиру… або, по-старому, приготувати з молока.

Опис приготування:

Навіть не будучи ревно віруючими ми готуємося до цього свята заздалегідь, і завжди чекаємо його з якимось особливим відчуттям - адже Великдень це свято весни, поновлення, радості. З таким же дитячим наївним почуттям ми очікуємо Нового року - нехай Дід Мороз і не існує, але ж в будь-якому віці можна потай сподіватися на диво?

Тому я не вважаю кілька зайвих годин, витрачених на підготовку до Великодня, втраченими даремно. У цей час можна не поспішаючи подумати - в шаленому ритмі сучасного життя ми адже часто не встигаємо це робити.

Збиваючи яйця, просіюючи борошно, підігріваючи вершки - виконуючи ті нехитрі дії, які день у день повторювали наші прабабусі - наближаєшся до розуміння тієї простої, але повної справжнього сенсу життя, що вони вели.

Освоївши рецепт приготування паски з молока, навіть сучасні офісні леді, скроєна за образом і подобою свого модного ділового костюма, хоча б раз на рік зможе вийти за межі свого іміджу і з радістю чекати Великодня. Адже в будь-якому віці можна - і потрібно - потай сподіватися на диво.

  • Молоко - 3 L
  • Яйця - 5-7 штук
  • Крем - 2 склянки
  • Вершкове масло - 300-500 грам (паска теж може бути"скоромної" або postnoy)
  • Цукор - 1 Склянка
великдень з молока - фото крок 1
Для початку зігріємо молоко.
великдень з молока - фото крок 2
Яйця збити віночком.
великдень з молока - фото крок 3
І додати до них сметану. Перемішати.
великдень з молока - фото крок 4
Вилити сметанно-яєчну суміш в кипляче молоко.
великдень з молока - фото крок 5
І постійно помішуючи варити до тих пір, поки молочний білок не згорнеться, утворивши м'який сир і прозору молочну сироватку.
великдень з молока - фото крок 6
Відкинути сир на марлю і дати стекти. Найкраще підвісити її над якоюсь мискою, тоді сир буде видавлювати сироватку своєю вагою.
великдень з молока - фото крок 7
Коли сироватка перестане капати, знімемо сир і ретельно перемішати його з розм'якшеним вершковим маслом і цукром.
великдень з молока - фото крок 8
Наповнимо сирною масою форму, застелену вологою марлею.
великдень з молока - фото крок 9
Встановимо форму в який-небудь посуді, зверху розмістимо невеликий гніт.
великдень з молока - фото крок 10
Через пару годин паску можна буде діставати з форми.
великдень з молока - фото крок 11
Вона дивно м'яка, ніжна, запашна - при тому, що ми не додавали в неї ніяких ароматизаторів, ця маленька пірамідка солодко пахне дитинством… Можна додати в неї горіхи, сухофрукти або цукати - можливо, з ними паска стане ще смачніше. Але мені так не здається, чомусь:).

Христос Воскрес!

Схожі рецепти