Рецепт Пасха з кислого молока фото

Пасха з кислого молока
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Кисле молоко
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Смачна паска з ароматом і смаком топленого молока і ніжного кремового кольору. З нею доведеться трохи повозитися, але смак паски того варто. Та й в честь такого свята не варто лінуватися, готуємо!

Опис приготування:

Якщо ви любите крем-брюле, ця паска вам теж дуже сподобається. У неї яскраво виражений смак і аромат топленого молока, таку паску раніше називали червоною. Приготувати її не набагато складніше, ніж звичайні паски, тільки часу ви витратите більше, адже вам самим доведеться приготувати топлене молоко. Але смак паски цього варто, повірте. Я сподіваюся, що цей рецепт, в якому розказано, як приготувати паску з кислого молока, допоможе вам в приготуванні незабутньо смачного святкового блюда!

  • Кисле молоко - 1 літр
  • Молоко - 3 L (або 1 літр топленого)
  • Крем - 250-300 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукор - 0, 5 склянки (за смаком)
  • Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Жовток - 2 штуки
великдень з кислого молока - фото крок 1
Якщо у вас немає топленого молока, приготуйте його самі. Наливаємо молоко в керамічну каструлю і ставимо в духовку, нагріту до 170 градусів. Кожні 20 хвилин опускаємо пінки з поверхні молока на дно. І так готуємо години 3, молока повинно залишитися близько 1 L.
великдень з кислого молока - фото крок 2
Тепер переливаємо пряжене молоко з пінкою у велику каструлю, додаємо до нього сметану і кисле молоко.
великдень з кислого молока - фото крок 3
Тепер додамо яєчні жовтки, добре перемішуємо.
великдень з кислого молока - фото крок 4
Ставимо каструлю на невеликий вогонь, чекаємо появи сирних пластівців.
великдень з кислого молока - фото крок 5
Тримаємо каструлю на вогні ще хвилин 5, а потім знімаємо.
великдень з кислого молока - фото крок 6
Застеляємо друшляк марлею, складеної в декілька шарів, і виливаємо на неї вміст каструлі.
великдень з кислого молока - фото крок 7
Коли основна частина сироватки стече, зав'язуємо кінці марлі і підвішуємо вузлик з кінцевим сиром на ніч.
великдень з кислого молока - фото крок 8
Ось такий гарний сир вийде у нас в підсумку.
великдень з кислого молока - фото крок 9
Додамо в сир розтоплене вершкове масло, цукор звичайний і ванільний. Можна додати горіхи або сухофрукти. Розмішати і викласти в форму під прес годин на 8-12.

Схожі рецепти