Ожиновому морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Влітку, в спекотні дні з побалуйте себе дивно смачним домашнім ожинним морозивом. Цей десерт дуже легкий, смачний і низькокалорійний, так би язикати «дівчачий варіант» морозива.
Моє перше домашнє морозиво. Довго я готувалася до його приготування, дивилася рецепти у друзів. Спочатку хотіла приготувати просто пломбір, а потім не втрималася і додала свіжої ежевичка для смаку і кольору. Результат мене порадував. А рецепт його приготування найпростіший, який можна тільки собі уявити! Замість ожини можете сміливо використовувати будь-які ягоди! З магазинним навіть і порівнювати нічого, спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
- Ожина - 1 кілограм
- Сік лимона - 1/2 штуки
- Вершки - 400 мілілітрів(10% жирності)
- Вершки - 400 мілілітрів(30-50% жирності)
- Жовтки - 5 штук

1. У велику ємність відправте ожину з 1/4 частиною цукру і соком лимона, готуйте на повільному вогні під закритою кришкою протягом 20-25 хвилин.

2. В окремій ємності нагрійте нежирні вершки з цукром, що залишився. Розмішуйте суміш віночком до повного розчинення цукру. Паралельно на повільному вогні нагрівайте важкі вершки.

3. Міксером збийте жовтки і, не перестаючи збивати, додайте теплі вершки, в яких розчиняли цукор.

4. Зніміть ожину з вогню, процідіть її через сито.

5. У нагріті важкі вершки поступово вмішати суміш з легких вершків і жовтків. Після чого додайте сік з ожини і ретельно перемішайте до однорідності.

6. Залиште суміш на столі і дайте їй повністю охолонути, після чого перекладіть в контейнер і відправте в морозильник. Через час дістаньте морозиво, перемішайте і відправте ще на 2 години в морозильну камеру. Якщо ж у вас є мороженица, справи підуть куди швидше і через 30 хвилин ви будете насолоджуватися смачним десертом!