Рецепт Ожиновому морозиво фото

Ожиновому морозиво
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Вершки , Ожина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На святковий стіл
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Влітку, в спекотні дні з побалуйте себе дивно смачним домашнім ожинним морозивом. Цей десерт дуже легкий, смачний і низькокалорійний, так би язикати «дівчачий варіант» морозива.

Опис приготування:

Моє перше домашнє морозиво. Довго я готувалася до його приготування, дивилася рецепти у друзів. Спочатку хотіла приготувати просто пломбір, а потім не втрималася і додала свіжої ежевичка для смаку і кольору. Результат мене порадував. А рецепт його приготування найпростіший, який можна тільки собі уявити! Замість ожини можете сміливо використовувати будь-які ягоди! З магазинним навіть і порівнювати нічого, спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

  • Ожина - 1 кілограм
  • Сік лимона - 1/2 штуки
  • Вершки - 400 мілілітрів(10% жирності)
  • Вершки - 400 мілілітрів(30-50% жирності)
  • Жовтки - 5 штук
ожиновому морозиво - фото крок 1
1. У велику ємність відправте ожину з 1/4 частиною цукру і соком лимона, готуйте на повільному вогні під закритою кришкою протягом 20-25 хвилин.
ожиновому морозиво - фото крок 2
2. В окремій ємності нагрійте нежирні вершки з цукром, що залишився. Розмішуйте суміш віночком до повного розчинення цукру. Паралельно на повільному вогні нагрівайте важкі вершки.
ожиновому морозиво - фото крок 3
3. Міксером збийте жовтки і, не перестаючи збивати, додайте теплі вершки, в яких розчиняли цукор.
ожиновому морозиво - фото крок 4
4. Зніміть ожину з вогню, процідіть її через сито.
ожиновому морозиво - фото крок 5
5. У нагріті важкі вершки поступово вмішати суміш з легких вершків і жовтків. Після чого додайте сік з ожини і ретельно перемішайте до однорідності.
ожиновому морозиво - фото крок 6
6. Залиште суміш на столі і дайте їй повністю охолонути, після чого перекладіть в контейнер і відправте в морозильник. Через час дістаньте морозиво, перемішайте і відправте ще на 2 години в морозильну камеру. Якщо ж у вас є мороженица, справи підуть куди швидше і через 30 хвилин ви будете насолоджуватися смачним десертом!

Схожі рецепти