Рецепт Овочевий тортик-закуска з кабачками фото

Овочевий тортик-закуска з кабачками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква , Огірок , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Завжди хочеться приготувати якусь цікаву закуску, тому в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати овочевий тортик-закуску з кабачками - дуже красивий, ситний і ароматний тортик-закуску!

Опис приготування:

Пропоную вашій увазі дуже цікавий варіант закуски у вигляді тортика - овочевий тортик-закуску з кабачками. Такий тортик добре тримає форму завдяки просоченню з майонезу або сметани і відмінно підходить в якості прикраси столу. Ви можете трохи поекспериментувати з шарами, чергуючи їх по-іншому. Можна також зробити трохи гострий закусочний тортик, додавши спеції за смаком.

  • Кабачок - 4 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 4 штуки
  • Мариновані огірки - 3 штуки
  • Помідор - 1 штука
  • Часник - 6 зубчиків
  • Зелень - 1 пучок
  • Сіль - 1 За смаком
овочевий тортик-закуска з кабачками - фото крок 1
1. Наріжте кабачок кільцями і обсмажте його на невеликій кількості рослинного масла.
овочевий тортик-закуска з кабачками - фото крок 2
2. Натріть на крупній тертці моркву, обсмажте її, в кінці додайте дрібно нарізаний часник. Посоліть і перемішайте з дрібно нарізаною зеленню.
овочевий тортик-закуска з кабачками - фото крок 3
3. Застелите харчовою плівкою дно миски, в якій будете формувати торт. Викладіть спочатку половину моркви, добре притисніть її. Потім викладіть шар обсмажених кабачків, піднімаючись вгору по стінках миски.
овочевий тортик-закуска з кабачками - фото крок 4
4. Викладіть половину моркви і добре притисніть. Змастіть майонезом або сметаною. Відваріть і остудіть картопля, наріжте його дрібними кубиками і викладіть на морквяний шар, підсипаючи до нього часник. Добре притисніть. Змастіть все майонезом або сметаною і викладіть нарізані кружальцями огірки.
овочевий тортик-закуска з кабачками - фото крок 5
5. Знову змастіть все майонезом або сметаною і викладіть останній шар з кабачків. Загорніть торт в харчову плівку і щільно притисніть, щоб торт не розвалюється. Надішліть в холодильник на кілька годин, після чого акуратно розгорніть і викладіть його на блюдо. Прикрасьте торт помідорами і зеленню. Смачного!

Схожі рецепти