Овочевий тортик-закуска з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Завжди хочеться приготувати якусь цікаву закуску, тому в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати овочевий тортик-закуску з кабачками - дуже красивий, ситний і ароматний тортик-закуску!
Пропоную вашій увазі дуже цікавий варіант закуски у вигляді тортика - овочевий тортик-закуску з кабачками. Такий тортик добре тримає форму завдяки просоченню з майонезу або сметани і відмінно підходить в якості прикраси столу. Ви можете трохи поекспериментувати з шарами, чергуючи їх по-іншому. Можна також зробити трохи гострий закусочний тортик, додавши спеції за смаком.
- Кабачок - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Мариновані огірки - 3 штуки
- Помідор - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - 1 За смаком
1. Наріжте кабачок кільцями і обсмажте його на невеликій кількості рослинного масла.
2. Натріть на крупній тертці моркву, обсмажте її, в кінці додайте дрібно нарізаний часник. Посоліть і перемішайте з дрібно нарізаною зеленню.
3. Застелите харчовою плівкою дно миски, в якій будете формувати торт. Викладіть спочатку половину моркви, добре притисніть її. Потім викладіть шар обсмажених кабачків, піднімаючись вгору по стінках миски.
4. Викладіть половину моркви і добре притисніть. Змастіть майонезом або сметаною. Відваріть і остудіть картопля, наріжте його дрібними кубиками і викладіть на морквяний шар, підсипаючи до нього часник. Добре притисніть. Змастіть все майонезом або сметаною і викладіть нарізані кружальцями огірки.
5. Знову змастіть все майонезом або сметаною і викладіть останній шар з кабачків. Загорніть торт в харчову плівку і щільно притисніть, щоб торт не розвалюється. Надішліть в холодильник на кілька годин, після чого акуратно розгорніть і викладіть його на блюдо. Прикрасьте торт помідорами і зеленню. Смачного!