Овочеві галети
(покроковий рецепт з фото)
Насправді це блюдо я готувала вперше, але мені так сподобалося, що вирішила поділитися рецептом з вами. Мене зачепило слово "галети" в поєднанні з овочами. Вийшло дуже цікаве поєднання.
Саме слово «панірувальні сухарі»." у мене з дитинства асоціюється з морським судном. Ще читаючи Джека Лондона, мені запало в пам'ять це слово. І правда: раніше галети брали з собою в морське плавання. Вони добре зберігалися і були універсальними за смаком. А що таке галета? Просто прісне грубе печиво. Готуючи галету з овочами, я думала, як же все в світі закономірно і циклічно. Колись давно я про галети читала, а тепер готую їх сама, та ще й з овочами!
- Борошно - 300 грам
- Баклажани - 1 штука
- Кабачки - 1 штука
- Помідори черрі - 100 грам
- Гарбуз - 250 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сир фета - 100 грам
- Яйця - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Вода - 60-80 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Готуємо овочі. Моєму кабачок, баклажан і перець. Якщо кабачок молодий, то чистити його зовсім необов'язково. Чого не можна сказати про гарбузі. Нам знадобиться невеликий шматочок від неї. Відрізаємо і зчищають шкірку, а також насіння з м'якоттю. Всі овочі слід нарізати на невеликі акуратненьких шматочки. Змащуємо деко олією, викладаємо на нього овочі. Сиплемо сіль і перець. Ставимо випікатися при температурі 180 градусів на півгодини.
Поки гасяться овочі, займемося тестом для галети. Просіваємо борошно. Розбиваємо в середину гірки яйце. Розтираємо з водою і 60-ю мл. Рослинної олії. Кладемо дрібку солі. Повинен вийти м'який кульку.
Беремо качалку, розгортає тісто до такого стану, щоб воно було тонким, але міцним. Промащуємо корж томатною пастою або подрібненими помідорами. Можна присипати трохи цукром і сіллю, але я не буду. Краєчки залишаємо сухими.
Перекладаємо тісто на пакет або пергаментний папір. Запечені овочі дістаємо з духовки. Розкладаємо їх поверх коржі. Рубаємо часник, цибуля і зелень, якщо є. Посипаємо зверху овочі. Можна додати спецій за смаком.
Перекладаємо корж з овочами в форму, змащену маслом, прибираємо пакет. Пергамент можна залишити. Якщо немає форми, печіть прямо так, навпаки. Фету розламуємо на шматочки, які кладемо прямо на овочі. Не забуваємо про черрі, їх теж викладаємо зверху. Краї коржика загортаємо поверх овочів. Ставимо випікатися в духовку при 180 градусах на 40-50 хвилин.
Перевірте овочеву галету через півгодини. Вона може приготуватися раніше. Особливо, якщо ваша духовка любить підсмажувати продукти. Таке блюдо можна їсти в будь-який час доби. Смачного!