Осетинський пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з сиром займає в осетинської кухні перше місце. Він дуже ароматний і смачний. Набір продуктів для цього пирога досить простий. І приготувати цей смачний пиріг зможе будь-яка господиня.
На виході у вас повинно вийти 3 пирога.
- Борошно - 7 склянок
- Молоко - 3 склянки
- Дріжджі - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 5 грам
- Сіль - 3 грами
- Осетинський сир або бринза - 1 кілограм
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
1. Просіяне борошно висипати в посуд. Вилити в борошно підігріте молоко або кефір. Додати дріжджі, цукор, сіль і замісити тісто. Тісто має вийти не дуже тверде. Поставити тісто на расстойку на 2 годину. Через цей час добре його перемішати і прибрати ще на 40 хвилин.
2. Для начинки розім'яти сир. Якщо сир не жирний, додати розтоплене вершкове масло.
3. Тісто розділити на 3 частини. Розім'яти її у вигляді коржа і покласти посередині начинку. З'єднати кінці коржі в середині.
4. Придавлюючи руками надати виноградному круглу форму товщиною в 1, 5 см.
5. Духовку розігріти до 200 градусів. Коржик викласти на лист і випікати 15 хвилин. Готові пироги змастити вершковим маслом і розрізати на шість частин. Подається пиріг гарячим.