Осетинський пиріг (рецепт тесту)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Якщо ви раніше не чули про осетинських пирогах, то скажу - це тонка кругла коржик з начинкою. Варіантів начинки може бути кілька. Розповідаю, як приготувати осетинський пиріг (рецепт тесту).
Опис приготування:
Сьогодні розповім саме про рецепт тесту, оскільки начинку ви можете вибрати на свій смак, підійде овочева, сирна, м'ясна, із зелені і змішана. Коржі можна приготувати заздалегідь і є кілька днів. Можете скористатися міксером або хлебопечкой, або зробіть все вручну.
- Борошно - 400 грам
- Швидкодіючі дріжджі - 5 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Вода - 220 мілілітрів
- Крем - 100 грам
- Яйця - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1
У теплу воду додайте дріжджі і цукор, розмішайте і залишіть на 5-10 хвилин.
2
У чашу кухонного комбайна просійте борошно, додайте сіль, сметану і вбийте курячої яйце, перемішайте.
3
Влийте приготовлену раніше суміш з дріжджів, спеціальною насадкою для тіста перемішайте.
4
Коли тісто майже сформувалося в єдиний кому, влийте рослинне масло і вимішують.
5
Перекладіть тісто з чаші на стіл і продовжуйте замішувати руками, потім зберіть в кого і перекладіть в миску, накрийте рушником і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.
6
Готове тісто можна відправити в холодильник на зберігання (близько 4 днів) або відразу готувати осетинський пиріг.