Рецепт Осетинський пиріг (рецепт тесту) фото

Осетинський пиріг (рецепт тесту)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Якщо ви раніше не чули про осетинських пирогах, то скажу - це тонка кругла коржик з начинкою. Варіантів начинки може бути кілька. Розповідаю, як приготувати осетинський пиріг (рецепт тесту).

Сьогодні розповім саме про рецепт тесту, оскільки начинку ви можете вибрати на свій смак, підійде овочева, сирна, м'ясна, із зелені і змішана. Коржі можна приготувати заздалегідь і є кілька днів. Можете скористатися міксером або хлебопечкой, або зробіть все вручну.

  • Борошно - 400 грам
  • Швидкодіючі дріжджі - 5 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Вода - 220 мілілітрів
  • Крем - 100 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1
У теплу воду додайте дріжджі і цукор, розмішайте і залишіть на 5-10 хвилин.
2
У чашу кухонного комбайна просійте борошно, додайте сіль, сметану і вбийте курячої яйце, перемішайте.
3
Влийте приготовлену раніше суміш з дріжджів, спеціальною насадкою для тіста перемішайте.
4
Коли тісто майже сформувалося в єдиний кому, влийте рослинне масло і вимішують.
5
Перекладіть тісто з чаші на стіл і продовжуйте замішувати руками, потім зберіть в кого і перекладіть в миску, накрийте рушником і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.
6
Готове тісто можна відправити в холодильник на зберігання (близько 4 днів) або відразу готувати осетинський пиріг.

Схожі рецепти