Рецепт Оселедець під «рубіновим» шубою фото

Оселедець під «рубіновим» шубою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Цибуля, Желатин, Оселедець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На святковий стіл, День народження
Салати

Пропоную вам дізнатися, як приготувати оселедець під "рубіновим" шубою, красиву закуску на святковий стіл, яка стане справжньою окрасою і порадує око ваших рідних ефектним оформленням.

У цьому рецепті я вам покажу, як можна оригінально оформити класичний салат, оселедець під шубою, з використанням желе і рознімної форми для торта. Для більш насиченого смаку і хрускоту лука раджу вам замаринувати його в злегка підцукровані воді з оцтом (замість нього можна використовувати лимонний сік). Для того, щоб приготувати кольорове желе, необхідно використовувати сік буряка, він додасть не тільки насичений колір, але зробить желе смачнішим.

  • Оселедець - 250 грам
  • Цибуля - 50 грам
  • Картопля - 250 грам
  • Буряк - 250 грам
  • Морква - 250 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Буряк відварна терта - 50-100 грам
  • Вода 80-90 З для буряка - 350 грам
  • Желатин - 20-25 грам
  • Вода для замочування желатину - 150 грам
  • Вода - 150 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Оцет 6-9% або лимонний сік - 15 грам
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Яйця - 5 штук
оселедець під
1. Желатин залийте холодною кип'яченою водою, перемішайте і залиште для набухання. Тертий буряк залийте холодною водою, додайте набряклий желатин, перемішайте до повного розчинення желатину.
оселедець під
2. Процідіть суміш, посоліть за смаком і вилийте в ємність так, щоб шар желе не перевищував півсантиметра. Поставте в холодильник до повного застигання. Цибуля наріжте дрібними кубиками, додайте цукор, яблучний оцет, теплу кип'ячену воду і залиште на 15-20 хвилин.
оселедець під
3. Філе солоного оселедця наріжте кубиками. До натертим на крупній тертці моркви, kartofelyu, буряках і яйцям додайте майонез, підсолити і поперчіть за смаком. На блюдо встановіть кільце від рознімної форми діаметром 21 см верхнім краєм вниз.
оселедець під
4. Викладіть в нього нарізану оселедець, на неї - віджатий від маринаду цибулю, картопля, морква, яйця і буряк. Закрийте форму плівкою і поставте в холодильник на 2 годину. Застигле желе наріжте дрібними кубиками.
оселедець під
5. Акуратно зніміть форму з салату, злегка прокрутивши її. Змастіть салат тонким шаром майонезу і прикрасьте кубиками желе. Смачного!

Схожі рецепти