Оселедець під «рубіновим» шубою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати оселедець під "рубіновим" шубою, красиву закуску на святковий стіл, яка стане справжньою окрасою і порадує око ваших рідних ефектним оформленням.
У цьому рецепті я вам покажу, як можна оригінально оформити класичний салат, оселедець під шубою, з використанням желе і рознімної форми для торта. Для більш насиченого смаку і хрускоту лука раджу вам замаринувати його в злегка підцукровані воді з оцтом (замість нього можна використовувати лимонний сік). Для того, щоб приготувати кольорове желе, необхідно використовувати сік буряка, він додасть не тільки насичений колір, але зробить желе смачнішим.
- Оселедець - 250 грам
- Цибуля - 50 грам
- Картопля - 250 грам
- Буряк - 250 грам
- Морква - 250 грам
- Майонез - 200 грам
- Буряк відварна терта - 50-100 грам
- Вода 80-90 З для буряка - 350 грам
- Желатин - 20-25 грам
- Вода для замочування желатину - 150 грам
- Вода - 150 грам
- Цукор - 20 грам
- Оцет 6-9% або лимонний сік - 15 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Яйця - 5 штук
1. Желатин залийте холодною кип'яченою водою, перемішайте і залиште для набухання. Тертий буряк залийте холодною водою, додайте набряклий желатин, перемішайте до повного розчинення желатину.
2. Процідіть суміш, посоліть за смаком і вилийте в ємність так, щоб шар желе не перевищував півсантиметра. Поставте в холодильник до повного застигання. Цибуля наріжте дрібними кубиками, додайте цукор, яблучний оцет, теплу кип'ячену воду і залиште на 15-20 хвилин.
3. Філе солоного оселедця наріжте кубиками. До натертим на крупній тертці моркви, kartofelyu, буряках і яйцям додайте майонез, підсолити і поперчіть за смаком. На блюдо встановіть кільце від рознімної форми діаметром 21 см верхнім краєм вниз.
4. Викладіть в нього нарізану оселедець, на неї - віджатий від маринаду цибулю, картопля, морква, яйця і буряк. Закрийте форму плівкою і поставте в холодильник на 2 годину. Застигле желе наріжте дрібними кубиками.
5. Акуратно зніміть форму з салату, злегка прокрутивши її. Змастіть салат тонким шаром майонезу і прикрасьте кубиками желе. Смачного!