Рецепт Оселедець під «рубіновим» шубою фото

Оселедець під «рубіновим» шубою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Цибуля , Желатин , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл , День народження
Салати
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам дізнатися, як приготувати оселедець під"рубіновим" шубою, красиву закуску на святковий стіл, яка стане справжньою окрасою і порадує око ваших рідних ефектним оформленням.

Опис приготування:

У цьому рецепті я вам покажу, як можна оригінально оформити класичний салат, оселедець під шубою, з використанням желе і рознімної форми для торта. Для більш насиченого смаку і хрускоту лука раджу вам замаринувати його в злегка підцукровані воді з оцтом (замість нього можна використовувати лимонний сік). Для того, щоб приготувати кольорове желе, необхідно використовувати сік буряка, він додасть не тільки насичений колір, але зробить желе смачнішим.

  • Оселедець - 250 грам
  • Цибуля - 50 грам
  • Картопля - 250 грам
  • Буряк - 250 грам
  • Морква - 250 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Буряк відварна терта - 50-100 грам
  • Вода 80-90 З для буряка - 350 грам
  • Желатин - 20-25 грам
  • Вода для замочування желатину - 150 грам
  • Вода - 150 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Оцет 6-9% або лимонний сік - 15 грам
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Яйця - 5 штук
оселедець під
1. Желатин залийте холодною кип'яченою водою, перемішайте і залиште для набухання. Тертий буряк залийте холодною водою, додайте набряклий желатин, перемішайте до повного розчинення желатину.
оселедець під
2. Процідіть суміш, посоліть за смаком і вилийте в ємність так, щоб шар желе не перевищував півсантиметра. Поставте в холодильник до повного застигання. Цибуля наріжте дрібними кубиками, додайте цукор, яблучний оцет, теплу кип'ячену воду і залиште на 15-20 хвилин.
оселедець під
3. Філе солоного оселедця наріжте кубиками. До натертим на крупній тертці моркви, kartofelyu, буряках і яйцям додайте майонез, підсолити і поперчіть за смаком. На блюдо встановіть кільце від рознімної форми діаметром 21 см верхнім краєм вниз.
оселедець під
4. Викладіть в нього нарізану оселедець, на неї - віджатий від маринаду цибулю, картопля, морква, яйця і буряк. Закрийте форму плівкою і поставте в холодильник на 2 годину. Застигле желе наріжте дрібними кубиками.
оселедець під
5. Акуратно зніміть форму з салату, злегка прокрутивши її. Змастіть салат тонким шаром майонезу і прикрасьте кубиками желе. Смачного!

Схожі рецепти