Оселедцева салат
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 30 хв.
Які страви з оселедця ви знаєте? Напевно їх не так вже й багато, хоча з неї можна зробити не тільки всіма улюблений салат або нарізати шматочками. Підкажу, як приготувати оселедцева салат.
Опис приготування:
Для салату можна використовувати цілу рибку, тільки очистіть її спершу або
Візьміть готові шматочки, які продаються в магазині (в рослинному маслі). Салат зручний для подачі на фуршеті і буде оригінально виглядати на будь-якому столі.
- Оселедець - 1 штука (філе)
- Картопля - 2 штуки (відварна )
- Яйця - 1 штука (відварні)
- Болгарський перець - 1 штука
- Зелена цибуля - 3-4 штук (окремо для прикраси)
- Кріп - 1 пучок
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Філе оселедця вимийте і витріть насухо, потім наріжте невеликими кубиками.
2. Відварну картоплю очистіть від шкірки і розімніть в пюре.
3. Вимийте солодкий перець, розріжте його на 2 частини і видаліть насіння, наріжте дрібними кубиками.
4. Зелена цибуля вимийте і подрібніть.
5. Відварене яйце очистіть від шкаралупи і розімніть вилкою.
6. У миску викладіть оселедець, картоплю, перець і яйця, додайте зелену цибулю і заправте все майонезом, трохи солі.
7. Гарненько перемішайте салат і сформуйте невеликі кульки. Дрібно наріжте вимитий кріп, викладіть його на обробну дошку, викладіть на нього кульку з салату і обваляйте.
8. Прикрасьте пір'ям зеленого лука і подавайте салат до столу.