Оселедцева салат
(покроковий рецепт з фото)
Які страви з оселедця ви знаєте? Напевно їх не так вже й багато, хоча з неї можна зробити не тільки всіма улюблений салат або нарізати шматочками. Підкажу, як приготувати оселедцева салат.
Для салату можна використовувати цілу рибку, тільки очистіть її спершу або
Візьміть готові шматочки, які продаються в магазині (в рослинному маслі). Салат зручний для подачі на фуршеті і буде оригінально виглядати на будь-якому столі.
- Оселедець - 1 штука (філе)
- Картопля - 2 штуки (відварна )
- Яйця - 1 штука (відварні)
- Болгарський перець - 1 штука
- Зелена цибуля - 3-4 штук (окремо для прикраси)
- Кріп - 1 пучок
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Філе оселедця вимийте і витріть насухо, потім наріжте невеликими кубиками.
2. Відварну картоплю очистіть від шкірки і розімніть в пюре.
3. Вимийте солодкий перець, розріжте його на 2 частини і видаліть насіння, наріжте дрібними кубиками.
4. Зелена цибуля вимийте і подрібніть.
5. Відварене яйце очистіть від шкаралупи і розімніть вилкою.
6. У миску викладіть оселедець, картоплю, перець і яйця, додайте зелену цибулю і заправте все майонезом, трохи солі.
7. Гарненько перемішайте салат і сформуйте невеликі кульки. Дрібно наріжте вимитий кріп, викладіть його на обробну дошку, викладіть на нього кульку з салату і обваляйте.
8. Прикрасьте пір'ям зеленого лука і подавайте салат до столу.