Омлет з опеньками
(покроковий рецепт з фото)
Омлет з опеньками - це результат чергового кулінарного експерименту на тему сніданку. Вийшло дуже навіть нічого - незвичайний, оригінальний і цікавий смак звичайного омлету. Варто спробувати.
Мій чоловік обожнює грибні омлети. Однак, погодьтеся, постійні омлети з печерицями швидко набридають. Тут до мене в руки потрапили молоді опеньки, і питання "що приготувати з опеньків" переді мною довго не стояв - наступного ж ранку був приготований ось цей омлет з опеньками. Вийшло, за словами чоловіка, дуже навіть здорово і незвично. Так що, якщо багаті опеньками, сміливо озбройтесь цим рецептом і експериментуйте
- Опеньки - 600 грам
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Цибуля пориста - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Крем - 100 грам
- Петрушка - 10 грам
Опеньки насамперед потрібно добре промити під проточною водою - гриби все-таки.
Кладемо опеньки в каструлю, солимо, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо ще 7-8 хвилин, постійно знімаючи пінку.
Одночасно при цьому кільцями нарізану цибулю порей 2 хвилини обсмажуємо у вершковому маслі.
Сварилися опеньки розрізаємо на 3-4 частини і додаємо до цибулі на сковорідку. Перемішуємо і обсмажуємо ще 5 хвилин.
У мисочці збиваємо яйця зі сметаною, злегка солимо. До однорідності.
Заливаємо гриби яєчної сумішшю. Знижуємо вогонь до маленького, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо ще 5-6 хвилин до необхідної консистенції. Вже на тарілці при подачі посипаємо омлет рубаною петрушкою.