Омлет з молоком в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Омлет з молоком в духовці в домашніх умовах нагадає багатьом смак дитинства, оскільки в дитячому садку готують саме такий омлет. Через двадцять хвилин перебування в духовці він буде на вашому столі.
Мінімум продуктів і на вашому столі незабутнє блюдо з дитинства - омлет з молоком в духовці в домашніх умовах. Є одне правило - щоб пишніше вийшов омлет, в нього потрібно класти більше яєць і молока. Даний рецепт розрахований на кілька порцій, тому форму для випікання краще брати менше.
- Яйця - 5 штук
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 40 грам
- Сіль - За смаком
1. Що потрібно, щоб приготувати омлет, який перенесе вас далеко в дитинство. Для багатьох таке блюдо стане нагадуванням з 80-х, коли в дитячі садки давали нарізані порціями хутрові омлети. Отже, беремо склянку молока і 5 яєць.
2. Змішуємо яйця з молоком і сіллю і починаємо збивати. Краще для цього скористатися міксером. Збиваємо до утворення густої піни.
3. Змащуємо форм вершковим маслом по всій поверхні (краю в тому числі).
4. Виливаємо в форму і відправляємо в духовку на півгодини. Температура духовки мають бути 180 градусів.
5. Після запікання дістаємо форму і даємо омлету трохи охолонути. Потім нарізаємо і подаємо порційно. Можна прикрасить зеленню і нарізати свіжі овочі.