Омлет з молоком і сиром
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям гострих страв пропоную простий рецепт омлету з молоком і сиром. Його пікантний смак ідеально поєднується з м'якою сирною начинкою.
Класичний рецепт омлету з молоком і сиром в даному випадку доповнений гострим перцем, що робить блюдо виключно дорослим і, так би язикати, на любителя. Кількість перцю можна регулювати за смаком. В якості начинки також можна використовувати абсолютно будь-який сир - м'який або твердий.
- Яйце - 1 штука
- Цибулина - 0.5 штуки
- Гострий перець - 1 Чайна ложка
- Молоко - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Сир - 50 грам
- Вершкове масло - 20 грам
1. Як овочів в даному випадку взята невелика цибулина, очищена і нарізана дрібними кубиками, і невеликий шматочок гострого перцю, очищений від насіння, щоб знизити його пекучість. Також рецепт приготування омлету з молоком і сиром можна доповнити помідором або солодким перцем, наприклад.
2. До подрібненим овочам вбити яйце.
3. Ретельно збити масу і додати молоко. Для любителів експериментів на кухні можна спробувати використовувати кисле молоко.
4. Залишилося тільки посолити яйце за смаком і відправити його на сковороду з попередньо розігрітим маслом.
5. Коли верх омлету трохи прихопити можна викласти в середину сир. Класичний рецепт омлету з молоком і сиром передбачає використання твердого сиру, однак це може бути абсолютно будь-який за смаком.
6. Щоб сирна начинка залишилася всередині і не витікала, омлет можна згорнути рулетиком і обсмажити ще пару хвилин так, щоб запечаталися краю. Подавати такий омлет можна зі свіжими овочами, зеленню або соусом.