Омлет на молоці на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Омлет на молоці, приготований на сковороді - швидкий, смачний і ситний сніданок. Він може містити в собі різні смакові добавки. Саме такий я пропоную сьогодні приготувати.
Омлет на молоці - чудове, ситне блюдо яке припаде до смаку всій родині, от мала до велика. Сьогодні ми приготуємо вишуканий омлет на молоці приготований на сковороді з додаванням шинки і сиру. Втім, ви при бажанні можете додати в омлет щось інше, а можете і зовсім нічого не додавати. Рецепт приготування дуже простий. Отже приготуємо необхідні продукти і почнемо:
1. Холодні яйця збиваємо в однорідну масу.
2. Змішуємо молоко з цукром, сіллю і содою, додаємо збиті яйця.
3. Ми залишаємо на 10 хвилин.
4. Тим часом ріжемо тонкими смужками шинку і натираємо на крупній тертці сир.
5. Змащуємо сковороду невеликою кількістю рослинної олії і ставимо на плиту розігріватися.
6. У гарячу сковороду висипаємо нарізану шинку і гарненько обсмажуємо, протягом 5 хвилин.
7. Заливаємо яйцями і смажимо до утворення золотистої скоринки.
8. Готовий омлет щедро посипаємо тертим сиром і накриваємо кришкою на 5 - 10 хвилин, щоб сир розтанув.
9. По закінченню часу готову страву викладаємо на тарілку.
10. При подачі на стіл посипати дрібно нарізаною зеленню і дольками помідори.
11. Подавати гарячим.
Хай щастить!
- Яйце - 5 штук
- Молоко - 1 Склянка
- Шинка - 200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
- Сир твердий - 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Помідор - 1 штука
1. Холодні яйця збиваємо в однорідну масу.
2. Змішуємо молоко з цукром, сіллю і содою, додаємо збиті яйця.
3. Ми залишаємо на 10 хвилин.
4. Тим часом ріжемо тонкими смужками шинку і натираємо на крупній тертці сир.
5. Змащуємо сковороду невеликою кількістю рослинної олії і ставимо на плиту розігріватися.
6. У гарячу сковороду висипаємо нарізану шинку і гарненько обсмажуємо, протягом 5 хвилин.
7. Заливаємо яйцями і смажимо до утворення золотистої скоринки.
8. Готовий омлет щедро посипаємо тертим сиром і накриваємо кришкою на 5 - 10 хвилин, щоб сир розтанув.
9. По закінченню часу готову страву викладаємо на тарілку.
10. При подачі на стіл посипати дрібно нарізаною зеленню і дольками помідори.
11. Подавати гарячим.
Хай щастить!