Рецепт Омлет на кислому молоці фото

Омлет на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Яйця , Молоко , Кисле молоко
Дієтичне харчування
На сніданок
Омлет , Кисле
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 20 хв.

Кисляк можна використовувати не тільки для оладок або пирогів. Цей рецепт про те, як зробити омлет на кислому молоці з овочами - відмінне блюдо для щільного сніданку всією сім'єю.

Опис приготування:

Якщо молоко скисло, це не привід засмучуватися. Краще використовувати його для приготування ситного і смачного сніданку, а простий рецепт омлету на кислому молоці - перед вами.

1. Для такого омлету найкраще підійде овочева начинка - цибуля, помідори, солодкий перець, брокколі, заздалегідь відварену картоплю. Свіжі овочі необхідно вимити, очистити і подрібнити. Також можна використовувати і заморожені овочеві суміші.

2. На сковороду відправити невеликий шматочок вершкового масла і влити чайну ложку рослинної. Залишити масло розігріватися.

3. Овочі викласти на сковороду і злегка обсмажити. Заморожені овочі відправити в масло і накрити кришкою, щоб вони як слід присмажився.

4. Тим часом можна зайнятися омлетом. Яйця вбити в невелику ємність, посолити і поперчити за смаком. Додати кисле молоко і трохи збити віночком або вилкою.

5. При бажанні можна додати також щіпку соди, щоб омлет на кислому молоці в домашніх умовах був більш пишним і повітряним.

6. Коли овочі обсмажити, акуратно вилити на сковороду яєчно-молочну суміш і залишити смажитися на середньому вогні.

7. Для 2-3 хвилини до готовності можна присипати омлет тертим сиром або подрібненої свіжою зеленню.

  • Яйця - 3-4 штук
  • Овочева суміш - 200 грам
  • Кисле молоко - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
Якщо молоко скисло, це не привід засмучуватися. Краще використовувати його для приготування ситного і смачного сніданку, а простий рецепт омлету на кислому молоці - перед вами.

1. Для такого омлету найкраще підійде овочева начинка - цибуля, помідори, солодкий перець, брокколі, заздалегідь відварену картоплю. Свіжі овочі необхідно вимити, очистити і подрібнити. Також можна використовувати і заморожені овочеві суміші.

2. На сковороду відправити невеликий шматочок вершкового масла і влити чайну ложку рослинної. Залишити масло розігріватися.

3. Овочі викласти на сковороду і злегка обсмажити. Заморожені овочі відправити в масло і накрити кришкою, щоб вони як слід присмажився.

4. Тим часом можна зайнятися омлетом. Яйця вбити в невелику ємність, посолити і поперчити за смаком. Додати кисле молоко і трохи збити віночком або вилкою.

5. При бажанні можна додати також щіпку соди, щоб омлет на кислому молоці в домашніх умовах був більш пишним і повітряним.

6. Коли овочі обсмажити, акуратно вилити на сковороду яєчно-молочну суміш і залишити смажитися на середньому вогні.

7. Для 2-3 хвилини до готовності можна присипати омлет тертим сиром або подрібненої свіжою зеленню.

Схожі рецепти