Рецепт Омлет на кислому молоці фото

Омлет на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Яйця, Молоко, Кисле молоко
Дієтичне харчування
На сніданок
Омлет, Кисле

Кисляк можна використовувати не тільки для оладок або пирогів. Цей рецепт про те, як зробити омлет на кислому молоці з овочами - відмінне блюдо для щільного сніданку всією сім'єю.

Якщо молоко скисло, це не привід засмучуватися. Краще використовувати його для приготування ситного і смачного сніданку, а простий рецепт омлету на кислому молоці - перед вами.

1. Для такого омлету найкраще підійде овочева начинка - цибуля, помідори, солодкий перець, брокколі, заздалегідь відварену картоплю. Свіжі овочі необхідно вимити, очистити і подрібнити. Також можна використовувати і заморожені овочеві суміші.

2. На сковороду відправити невеликий шматочок вершкового масла і влити чайну ложку рослинної. Залишити масло розігріватися.

3. Овочі викласти на сковороду і злегка обсмажити. Заморожені овочі відправити в масло і накрити кришкою, щоб вони як слід присмажився.

4. Тим часом можна зайнятися омлетом. Яйця вбити в невелику ємність, посолити і поперчити за смаком. Додати кисле молоко і трохи збити віночком або вилкою.

5. При бажанні можна додати також щіпку соди, щоб омлет на кислому молоці в домашніх умовах був більш пишним і повітряним.

6. Коли овочі обсмажити, акуратно вилити на сковороду яєчно-молочну суміш і залишити смажитися на середньому вогні.

7. Для 2-3 хвилини до готовності можна присипати омлет тертим сиром або подрібненої свіжою зеленню.

  • Яйця - 3-4 штук
  • Овочева суміш - 200 грам
  • Кисле молоко - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
Якщо молоко скисло, це не привід засмучуватися. Краще використовувати його для приготування ситного і смачного сніданку, а простий рецепт омлету на кислому молоці - перед вами.

1. Для такого омлету найкраще підійде овочева начинка - цибуля, помідори, солодкий перець, брокколі, заздалегідь відварену картоплю. Свіжі овочі необхідно вимити, очистити і подрібнити. Також можна використовувати і заморожені овочеві суміші.

2. На сковороду відправити невеликий шматочок вершкового масла і влити чайну ложку рослинної. Залишити масло розігріватися.

3. Овочі викласти на сковороду і злегка обсмажити. Заморожені овочі відправити в масло і накрити кришкою, щоб вони як слід присмажився.

4. Тим часом можна зайнятися омлетом. Яйця вбити в невелику ємність, посолити і поперчити за смаком. Додати кисле молоко і трохи збити віночком або вилкою.

5. При бажанні можна додати також щіпку соди, щоб омлет на кислому молоці в домашніх умовах був більш пишним і повітряним.

6. Коли овочі обсмажити, акуратно вилити на сковороду яєчно-молочну суміш і залишити смажитися на середньому вогні.

7. Для 2-3 хвилини до готовності можна присипати омлет тертим сиром або подрібненої свіжою зеленню.

Схожі рецепти