Омлет на кислому молоці
(покроковий рецепт з фото)
Кисляк можна використовувати не тільки для оладок або пирогів. Цей рецепт про те, як зробити омлет на кислому молоці з овочами - відмінне блюдо для щільного сніданку всією сім'єю.
Якщо молоко скисло, це не привід засмучуватися. Краще використовувати його для приготування ситного і смачного сніданку, а простий рецепт омлету на кислому молоці - перед вами.
1. Для такого омлету найкраще підійде овочева начинка - цибуля, помідори, солодкий перець, брокколі, заздалегідь відварену картоплю. Свіжі овочі необхідно вимити, очистити і подрібнити. Також можна використовувати і заморожені овочеві суміші.
2. На сковороду відправити невеликий шматочок вершкового масла і влити чайну ложку рослинної. Залишити масло розігріватися.
3. Овочі викласти на сковороду і злегка обсмажити. Заморожені овочі відправити в масло і накрити кришкою, щоб вони як слід присмажився.
4. Тим часом можна зайнятися омлетом. Яйця вбити в невелику ємність, посолити і поперчити за смаком. Додати кисле молоко і трохи збити віночком або вилкою.
5. При бажанні можна додати також щіпку соди, щоб омлет на кислому молоці в домашніх умовах був більш пишним і повітряним.
6. Коли овочі обсмажити, акуратно вилити на сковороду яєчно-молочну суміш і залишити смажитися на середньому вогні.
7. Для 2-3 хвилини до готовності можна присипати омлет тертим сиром або подрібненої свіжою зеленню.
- Яйця - 3-4 штук
- Овочева суміш - 200 грам
- Кисле молоко - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Для такого омлету найкраще підійде овочева начинка - цибуля, помідори, солодкий перець, брокколі, заздалегідь відварену картоплю. Свіжі овочі необхідно вимити, очистити і подрібнити. Також можна використовувати і заморожені овочеві суміші.
2. На сковороду відправити невеликий шматочок вершкового масла і влити чайну ложку рослинної. Залишити масло розігріватися.
3. Овочі викласти на сковороду і злегка обсмажити. Заморожені овочі відправити в масло і накрити кришкою, щоб вони як слід присмажився.
4. Тим часом можна зайнятися омлетом. Яйця вбити в невелику ємність, посолити і поперчити за смаком. Додати кисле молоко і трохи збити віночком або вилкою.
5. При бажанні можна додати також щіпку соди, щоб омлет на кислому молоці в домашніх умовах був більш пишним і повітряним.
6. Коли овочі обсмажити, акуратно вилити на сковороду яєчно-молочну суміш і залишити смажитися на середньому вогні.
7. Для 2-3 хвилини до готовності можна присипати омлет тертим сиром або подрібненої свіжою зеленню.