Оладки з сиром на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Дивно ніжні, смачні і зовсім нескладні оладки з сиром на кефірі в домашніх умовах - це відмінний варіант ситного, апетитного і корисного сніданку для дітей і дорослих.
1. Для початку вбийте яйця в невелику мисочку. Додайте цукор, збивайте, поки не вийде пишна маса (але не до щільних піків).
2. Сир викладіть в окрему мисочку, додайте сіль. Попередньо його найкраще протерти через сито, тоді оладки з сиром на кефірі в домашніх умовах будуть ще більш повітряними.
3. Додайте борошно, як слід перемішайте все до однорідності.
4. Кефір з'єднайте з содою, а потім тонкою цівкою влийте в борошно з сиром.
5. Акуратно перемішавши все до однорідності, додайте збиті яйця.
6. Ще раз перемішайте. Для аромату можна використовувати ваніль або корицю, наприклад.
7. Розігрійте як слід рослинне масло. Викладайте тісто столовою ложкою, і смажте на середньому вогні оладки до рум'яного кольору з двох сторін.
8. Після викладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла. Можете подавати до столу.
Доповнити блюдо можна медом, сметаною, варенням, згущеним молоком або навіть арахісовим маслом, наприклад. Смачного!
- Яйце - 2-3 штук
- Сир - 250 грам
- Борошно - 5-6 Ст. Ложок
- Цукор - 2-4 Ст. Ложок
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
2. Сир викладіть в окрему мисочку, додайте сіль. Попередньо його найкраще протерти через сито, тоді оладки з сиром на кефірі в домашніх умовах будуть ще більш повітряними.
3. Додайте борошно, як слід перемішайте все до однорідності.
4. Кефір з'єднайте з содою, а потім тонкою цівкою влийте в борошно з сиром.
5. Акуратно перемішавши все до однорідності, додайте збиті яйця.
6. Ще раз перемішайте. Для аромату можна використовувати ваніль або корицю, наприклад.
7. Розігрійте як слід рослинне масло. Викладайте тісто столовою ложкою, і смажте на середньому вогні оладки до рум'яного кольору з двох сторін.
8. Після викладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла. Можете подавати до столу.
Доповнити блюдо можна медом, сметаною, варенням, згущеним молоком або навіть арахісовим маслом, наприклад. Смачного!